Vedenia mesta a primátor by mali hájiť záujmy všetkých obyvateľov mesta, čo najhospodárnejšie nakladať s majetkom mesta a spravovať ho čo najefektívnejšie. Nášmu primátorovi nestačí, že v roku 2016 bola Nitra na 1.mieste z 50 miest Slovenska s najvyšším zadĺžením, ale vedenie mesta sa rozhodlo v tomto trende asi pokračovať aj v roku 2017 a to tým, že sa opäť predkladá do zastupiteľstva materiál, kde sa má schváliť navýšenie úveru pre Nitriansku Investičnú o ďalšie 2 mil. EUR na modernizáciu štadiónu FC Nitra. Oponentov, ktorí by povedali, že úver neberie mesto a teda mesto Nitra ani nebude zadĺžené musím upokojiť, že áno Nitrianska Investičná bude ručiť majetkom mesta Nitry, takže rozdiel v tom nevidím, vždy bude niesť zodpovednosť mesto Nitra.

Celkové zhrnutie prečo treba navýšiť o ďalšie 2 mil. EUR pôvodný úver je zoštylizované v duchu, že modernizácia FC Nitra I. a II. etapa predpokladá rozpočtové náklady 4 187 000 EUR bez DPH z vlastných zdrojov investora. Ako európske mesto športu sme nedostali ani EURO ale vlastné euro do toho dať musíme v tomto prípade “iba” 4 mil. EUR. A na záver sa musím smiať tej podarenej vete citujem: Úver bude splácaný z výnosov nájmu športových zariadení.

Ja sa spýtam, že z akých výnosov ak mesto dotuje všetky kluby aj FC Nitra aj ČFK Nitra formou dotácií a teda zisk sa nedosahuje žiadny, lebo tieto športové zariadenia patria pod Nitriansku Investičnú a príjmy napr. zo zimného štadióna, ktorý patrí pod mesto, ale len na papieri idú všetky do HK Nitra a mesto tým pádom nemá žiadny výnos tak o čom sa tu teda píše?

Uvidíme ako zahlasujú vo štvrtok 14.12.2017 naši poslanci, je to na ich svedomí.

Prikladám materiál, ktorý bol dnes doručený poslancom MsZ:

Materiál do MsZ Popis



Zdroj: Palo Obertáš pre Nitralive.sk