Mesto Nitra priebežne opravuje cesty. Schválne som použil slovo "opravuje", pretože väčšinou ide len o výmenu povrchu vozovky a nie súvislá hĺbková rekonštrukcia, ktorá by zahŕňala aj opravu kanalizácie. Výsledkom sú síce "nové" cesty v Nitre, ale s prepadnutými poklopmi kanalizácie.

Ako občan a šofér som sa rozhodol požiadať o opravu vybraných úsekov v Nitre. Ako som dopadol si prečítajte nižšie. V každom prípade opravené cesty tak ľahko opravovať nebudú. Aký zmysel má teda opraviť cestu, ale kanál nedoriešiť?

Legendárny prepadnutý dvojkanál je na križovatke ulíc Štúrova a Cintorínska. Už krátko po oprave cesty sa ako aj v ostatných prípadoch začali prepadávať. Niekoľko krát boli opäť vyrovnané, raz na môj podnet, ale bez efektu. Ak nepríde aj k oprave šachty, poklopy zarovno s cestou nikdy nebudú. A tu je ten problém. Správcom cesty je Mesto Nitra, kanalizácia však patrí pod správu Západoslovenskej vodárenskej spoločnosti (ZsVs) Tá očividne nejaví záujem o opravu.

Nezáujem vyplýva aj z odpovede, ktorú zverejňujem nižšie.

Môj podnet preposlal prednosta MsÚ v Nitre riaditeľke ZsVS, odpoveď ma nepotešila (viď nižšie). Zvyšok ciest je už mimo reklamačnej lehoty. A tak si na opravu počkáme. Prednosta preposlal jednotlivé ulice výborom mestských častí - je na nich či ich zahrnú do opráv na rok 2018.

Aký zmysel má dať státisíce na cesty, ktoré nie sú zjazdné bez narušenia komfortu? Prečo sa ich stav nerieši ešte v lehote, kedy je možné podať reklamáciu zhotoviteľovi? Musí všetko registrovať a hlásiť až občan?

Ulice po záručnej dobe: Akademická, Hollého, Hanulova, Kavcova, Železničiarska - budú musieť byť zaradené do zoznamu investičných akcií na rok 2018 a teda ich zaplatí Mesto Nitra.

Ulice, ktoré odmieta opraviť ZsVs: Štúrova, Novomeského, Kláštorská, Kavcova a Nábrežie mládeže. Novomeského by ešte mala byť v záruke, táto ulica sa riešila aj na zastupiteľstve. Mala by byť vyreklamovaná.

Odpoveď riaditeľky ZsVs

S takouto odpoveďou nesúhlasím. ZsVs dlhodobo zanedbáva opravu kanalizačných šácht a v kombinácii s amatérskym prístupom mesta je výsledok zaručený.

ZsVs - odpoveď by Michal Šimonek on Scribd



Fotogaléria - ulice nahlásené na Mestský úrad v Nitre

Prepadnuté kanále - Nitra Prepadnuté kanále - Nitra Prepadnuté kanále - Nitra Prepadnuté kanále - Nitra Prepadnuté kanále - Nitra Prepadnuté kanále - Nitra Prepadnuté kanále - Nitra Prepadnuté kanále - Nitra Prepadnuté kanále - Nitra Prepadnuté kanále - Nitra Prepadnuté kanále - Nitra Prepadnuté kanále - Nitra



Zdroj: Nitralive.sk