Diskotéky, herne a iné podniky zostávajú naďalej otvorené podľa doterajších prevádzkových hodín. Poslanci dnes na zasadnutí Mestského zastupiteľstva v Nitre rokovali o "Návrhu Dodatku č.4 k Všeobecne záväznému nariadeniu mesta Nitry č.26/2007 o podnikateľskej činnosti a určení pravidiel času predaja v obchode a času prevádzky služieb na území mesta Nitry".

Návrh počítal so skrátením prevádzkovej doby v kasínach, herniach, reštauračných zariadeniach s hudbou, diskotékach. Niektoré prevádzky mali byť podľa návrhu otvorené len do polnoci resp. do 2:00 hod.

Návrh bol stiahnutý na prepracovanie, otváracie hodiny tak nateraz zostávajú nezmenené.

Poslanec Ján Greššo vystúpil s pozmeňovacím návrhom, v ktorom navrhol neschváliť návrh a zabezpečiť sprevádzkovanie štyroch nových bezpečnostných kamier na Mostnej ulici. Ak sa v novom návrhu objaví rovnaká požiadavka a bude to schválené na ďaľšom zastupiteľstve, na Mostnej by mohli pribudnúť spomínané kamery.

Na zastupiteľstve bolo dnes nezvyčajne rušno, na rokovanie sa prišli pozrieť aj občania a majitelia/zástupcovia majiteľov podnikov v Nitre. Po dlhej diskusii a príspevkov od poslancov vystúpil aj zástupca majiteľov podnikov pán Miroslav Dunčič.

Diskusiu si vypočujte na zvukovom zázname nižšie.

Zvukový záznam z rokovania zastupiteľstva - Koncepcia rozvoja Mestskej polície v Nitre



Zvukový záznam z rokovania zastupiteľstva - diskusia poslancov a vystúpenie zástupcu podnikov pána Dunčiča

Poslanci v poradí: Greššo, Dovičovič, Hecht, Košťál, Oremus, Kretter, Kolenčíková, Šumichrastová, Kolenčíková, Vančo, Kolenčíková, Oremus, Kolenčíková, Greššo, Burda, Dvonč, Kolenčíková, Hecht, Dovičovič, Tekeliová, Rácová, Trandžík


Fotogaléria

Podniky v Nitre zostávajú otvorené bez zmeny, poslanci stiahli návrh na obmedzenie prevádzkových hodín na prepracovanie Podniky v Nitre zostávajú otvorené bez zmeny, poslanci stiahli návrh na obmedzenie prevádzkových hodín na prepracovanie



Zdroj: Nitralive.sk