Dňa 26. apríla 2017 zverejnilo Mesto Nitra "Návrh Dodatku č.4 k Všeobecne záväznému nariadeniu mesta Nitry č.26/2007 o podnikateľskej činnosti a určení pravidiel času predaja v obchode a času prevádzky služieb na území mesta Nitry".

Návrh počíta so skrátením prevádzkovej doby v kasínach, herniach, reštauračných zariadeniach s hudbou, diskotékach a podobne. Detaily uvádzame nižšie.

Občania môžu návrh pripomienkovať + rozbehla sa petícia

Pre viaceré diskotéky v Nitre by táto zmena znamenala problém a ohrozenie podnikateľskej činnosti. Rozhodli sa preto rozbehnúť petíciu - obyvatelia ju môžu podpísať v podnikoch v Nitre.

Zdôrazňujem, že sa jedná len o návrh a obyvatelia Nitry majú možnosť podať pripomienku v lehote najmenej 10 dní od zverejnenia návrhu (26.4.2017) a to:

- v písomnej forme, elektronicky alebo ústne do zápisnice na obecnom úrade. Pripomienkou možno v určenej lehote navrhnúť nový text alebo odporučiť úpravu textu, a to doplnenie, zmenu, vypustenie alebo spresnenie pôvodného textu. Z pripomienky musí byť zrejmé, kto ju predkladá. Na ostatné podnety nemusí navrhovateľ nariadenia prihliadať, a to najmä vtedy, ak nie sú zdôvodnené.

Podané pripomienky sa vyhodnocujú a zapracovávajú do návrhu všeobecne záväzného nariadenia, ktorý je predkladaný na rokovanie mestského zastupiteľstva.

Kompletné informácie ako pripomienkovať nájdete na webstránke www.nitra.sk



Petícia herne, diskotéky Nitra 2017

Znenie návrhu dodatku

1. V ustanovení § 8 sa pôvodné ods. 2 a 3 nahrádzajú nasledovným znením:

2. „Prevádzková doba v kasínach a v špecializovaných herniach určených na prevádzkovanie hazardných hier prostredníctvom výherných prístrojov, technických zariadení obsluhovaných priamo hráčmi, telekomunikačnými zariadeniami a videohrami a v prevádzkarňach poskytujúcich služby erotického salónu je určená v rozpätí od 06.00 hod. do 02.00 hod. nasledujúceho dňa.“

3. „Prevádzková doba

a) v prevádzkarňach poskytujúcich reštauračné a pohostinské služby s prísluchovou hudbou, vrátane prevádzkarní s integrovanou herňou je určená v rozpätí od. 06.00 hod. do 24.00 hod.

b) v prevádzkarňach poskytujúcich služby v rozsahu tohto ods./ v čase hudobnej produkcie alebo v čase usporiadania verejných kultúrnych podujatí spojených s verejnou hudobnou produkciou:

b1) je v dňoch pondelok, utorok, streda, štvrtok a nedeľa určená v rozpätí od. 06.00 hod. do 24.00 hod.,

b2) je v dňoch piatok a sobota určená v rozpätí od 06.00 hod. do 02.00 hod. nasledujúceho dňa.“



Zdroj: Nitralive.sk, www.nitra.sk