Kafilérsky most v Krškanoch je od utorka 25. apríla 2017 nadobro uzatvorený pre verejnosť. Cez most na druhú stranu prejdú len vyvolení, prípadne zákazníci pneuservisu. Pri rampe je len zvonček a kamery.

Most využívala verejnosť roky aj napriek zákazu vjazdu, vodiči si tak skracovali cestu z Krškán na Chrenovú a do Janíkoviec cez polia. Iné spojenie totižto ako vieme neexistuje, jazdí sa cez centrum Nitry.

Zmeny nastali už minulý rok, 20. septembra sme Vás informovali o zábrane za mostom, ktorá dočasne zabránila prejazdu vozidlám. Odstránená bola na prelome mesiacov október/november.

Problémom je most, ktorý je v zlom stave. Majiteľom je spoločnosť N-ADOVA. Mesto si objednalo k spomínanému mostu vypracovanie statického posudku, nakoľko viaceré vozidlá, ktoré most využívali, nespĺňali váhové parametre nad limit nosnosti mosta a cesta bola nebezpečná. Posudok by mal byť vypracovaný aj z toho dôvodu, že v tejto lokalite sú aj mestské pozemky, i keď samotný most nie je majetkom mesta.

Mesto Nitra už pred niekoľkými rokmi oznámilo zámer vybudovať tzv. Malý južný obchvat Nitry, ktorý by spojil Novozámockú ulicu s Dlhou. Trasa je navrhnutá po Priemyselnej ulici s premostením rieky Nitra. Toto prepojenie by malo byť jednou z priorít, realita je však iná. O zámere mesto už dlhšiu dobu neinformuje. Koncepcia rozvoja mesta Nitry spomína prepojenie ako "južnú spojku medzi Krškanmi a Janíkovcami (premostenie rieky Nitry v polohe Priemyselnej ulice).



Zdroj: Nitralive.sk