Mesto Nitra zverejnilo sa svojej webstránke www.nitra.sk oznam o desiatom výročí vzniku mestskej strany "Mesto Nitra informuje", ktorá je súčasťou schránkových novín ECHO. Publikovaných už bolo viac ako 500 vydaní.

Mestská strana najprv vychádzala na jednej strane, postupne boli vydania dvojstranové, pri výnimočných tematických i obsahových špeciáloch aj trojstranové, resp. štvorstranové (v rokoch 2008 - 2010). V súčasnosti sú informácie publikované na jednej strane, hoci aj v minulom roku boli informácie posilnené vo viacerých vydania na dvoch stranách.

"Články a fotografie posudzuje, vyberá a koriguje Redakčná rada (RR) mesta Nitry. Redakcia členom RR zasiela každý piatok už pripravené podklady, s tým, že v pondelok je z pripravených podkladov spracovaný grafický návrh strany. To však ešte nie je výsledná podoba strany, nakoľko každý utorok ráno sa členovia redakčnej rady stretávajú na zasadnutiach a hodnotia už navrhnutú a pripravenú stranu. Neraz, sa texty aj fotky menia, nakoľko členovia redakčnej rady často korigujú a upravujú aj textovú časť príspevkov. Cieľom všetkých však akiste je dôraz na aktuálne spravodajstvo, s tým, že okrem printových médií, sú informácie o nitrianskej samospráve prezentované aj inými informačnými kanálmi - www.nitra.sk, newsletter, mesačník Nitra, a tiež kompletným informačným servisom pre zástupcov médií na rôzne otázky," píše sa vo vydaní Newslettra č.7.

Informácie za desiatky tisíc euro

Mesto Nitra okrem svojej webstránky www.nitra.sk financuje aj www.nisys.sk, má tiež svoju stránku na FB a vydáva mesačník Nitra. V spomínaných ECHO novinách si Mesto Nitra platí stránku/stránky už vyše 10 rokov. V roku 2017 nás podľa zmluvy vyjde ECHO spolu 24 960€. Za minulé roky je suma podobná až nižšia.

Primátor a samochvála

Fotografie primátora, rôzne nepodstatné informácie a to všetko natlačené na jednej strane v novinách, ktoré nie každý číta. Dlhodobá kampaň za verejné peniaze? Asi tak by sa to dalo nazvať.

Je naozaj potrebné investovať také prostriedky do schránkových novín? Mesto Nitra dlhé roky stagnuje, chýbajú peniaze v podstate na všetko, prečo ich teda takto neefektívne míňame?

Ako som však počul od viacerých ľudí, na schránkových novinách sa dobre čistia zemiaky...

Portál Nitralive čítate vyše 10 rokov ZADARMO, z mesta sme doteraz nedostali ani cent - informujeme pritom v podstatne neporovnateľnej miere oproti stránke v novinách.

Výdavky na inzeriu Mesta Nitry v ECHU za vybrané roky:

2012: 17 280€
2013: 17 280€
2014: 23 988€
2015: 23 988€
2016: 22 920€



Zdroj: Nitralive.sk