Poslanci dnes na zasadnutí Mestského zastupiteľstva v Nitre schválili úpravu cien za prenájom telocviční pri základných školách smerom nadol. Napravili tak "chybu" z októbra 2016, kedy neúmerne zvýšili ceny.

V novom roku prišla odozva od prenajímateľov, nakoľko veľa občanov, ktorí chodia športovať, platia polročne. 9. januára nám primátor Jozef Dvonč poslal vyjadrenie k našej stažnosti, prečítať si ho môžete v tomto článku.

Nechcem na tomto mieste kritizovať poslancov, chyby sa stávajú. Je to však akýsi signál do budúcnosti, aby poslanci dôraznejšie študovali materiály, ktoré schvaľujú. Zjavne si nikto neuvedomil o aké výrazné zvýšenie cien ide.

Nečakám od mesta, že bude poskytovať telocvične občanom "zadarmo", tiež však odmietam prehnané sadzby. Je predsa len a len pozitívne pre Mesto Nitra, že občania športujú. Dotujeme roky kolektívne športy v sumách pohybujúcich sa v desiatkach až stovkách tisícov eur, pričom platíme "cudzích hráčov", občanom hádžeme pod nohy polená...

Nové sadzby tak ako sme avizovali začiatkom februára

VZN telocvične

Ceny, ktoré platili od októbra 2016

1. skupina do 300 m2 20 € / 1 hod
2. skupina do 600 m2 30 € / hod
3. skupina nad 600 m2 50 / 1 hod

Sadzba, ktorá platila do zvýšenia v októbri 2016

- pri podlahovej ploche nad 100 m2: sadzba 8,32 €/hodina, vrátane úhrady za médiá
- pri podlahovej ploche pod 100 m2: sadzba 5,20 €/hodina, vrátane úhrady za médiá


ZA zvýšenie cien v októbri 2016 hlasovali:

Milan Burda Ivan Gavalovič Ján Greššo Jozef Hasilla Miroslav Hatala Daniel Hecht František Hollý Štefan Klačko Renáta Kolenčíková Jozef Marko Miroslav Mikulášik Ľubomír Moravčík Martin Nemky Jozef Sliž Lívia Šumichrastová Dominika Tekeliová Ľuboš Török Jozef Trandžík Miroslav Tvrdoň Ján Vančo Pavel Varga

Zdržali sa:

Petra Ajdariová Miloš Dovičovič Miroslav Gut Peter Košťál Marta Rácová Štefan Štefek



Zdroj: Nitralive.sk