Na webstránke mesta sa objavila "Anketa regulácie parkovania v obytných súboroch mesta Nitry". Rieši hlavne otázku spoplatnenia parkovania. Týka sa mestských častí Klokočina, Diely, Čermáň a Chrenová.

Aký má zmysel táto anketa? Podľa môjho názoru je potrebné urýchlene začať s úpravou už existujúcich parkovísk - oprava povrchu, vymaľovanie čiar, potom s výstavbou nových tam, kde je to možné. Toto bolo potrebné spraviť už pred rokmi a neodsúvať problém. Následne by sme zistili kde problém pretrváva a potom sa môže riešiť spoplatnenie pre majiteľov viacerých áut. Dôležité je tiež upraviť VZN a vytlačiť z vnútroblokov dodávky. V tomto roku sa úplne nezmyselne a zbytočne zakázal vjazd nákladných vozidiel, ktoré na sídliskách vôbec neparkujú - daňových poplatníkov to stálo tisíce eur - je potrebné zakúpiť dopravné značenie, ktoré sa bude aj tak meniť...

Obávam sa, že toto odsúvanie problému je snahou o kšeft - mesto zapojí do parkovania firmu, ktorá bude na tom zarábať a stratíme ročne tisíce eur.

Anketu nájdete na tomto odkaze.



Zdroj: Nitralive.sk