Grantový program Aby ľudia ľuďom pomáhali realizuje Nitrianska komunitná nadácia už desiaty rok. Od jeho vzniku bolo podporených viac ako 50 organizácií sumou viac ako 55 000 €. Program je realizovaný v spolupráci s firemnými partnermi nadácie, ktorí na základe svojho príspevku majú právo hlasovať a rozhodnúť, ktoré organizácie grant získajú. „Tento program je špecifický svojím zameraním – nezameriava sa na podporu jednotlivých projektov, ale na podporu systematickej činnosti organizácie. Granty z tohto programu je možné využiť napr. aj na mzdy a školenia zamestnancov, čo pri iných grantových programoch nadácie nie je možné,“ hovorí Romana Bojdová, PR manažérka NKN.

Podporu získali stabilné neziskové organizácie

Kritérií pri výbere víťazných projektov je niekoľko, jedným z nich je aj stabilita neziskovej organizácie v danej oblasti. Tento rok bol grant udelený Združeniu STORM, ktoré sa do výzvy prihlásilo s projektom Bezpečná alternatíva, v rámci ktorého poskytujú sociálne služby, spôsoby neformálneho vzdelávania, preventívne aktivity a mnoho voľno-časových aktivít. Podporu tiež získalo Centrum pre rodinu – Nitra, ktoré chce v rámci projektu Reštart – 15 rokov zorganizovať teambuilding pre svojich stálych aj nových zamestnancov.

Strom – symbol filantropie

Roky bola symbolom programu figúrka. Tieto figúrky vo výške dospelého človeka si firmy zapojené do programu umiestňovali do svojich priestorov, ale objavovali sa aj na verejných priestranstvách. Minulý rok sa nadácia rozhodla nahradiť figúrku živým symbolom – stromom, a na sídlisku Diely v Nitre začala vysádzať tzv. filantropickú alej. Počas slávnostného odovzdávania grantových šekov si každoročne zapojené firmy vysadia nové stromčeky a prispievajú tak nielen k dobrej myšlienke programu, ale tiež k udržiavaniu životného prostredia.

Možnosť získať podporu

Do konca roka vyhlási nadácia ešte jednu grantovú výzvu. Konkrétne pôjde o program Klub darcov, v ktorom o podporených projektoch rozhodujú jednotlivci – darcovia. Viac informácií bude zverejnených na webe a facebooku Nitrianskej komunitnej nadácie.

Nitrianska komunitná nadácia vyhlásila výsledky grantového programu Aby ľudia ľuďom pomáhali 2016 Nitrianska komunitná nadácia vyhlásila výsledky grantového programu Aby ľudia ľuďom pomáhali 2016



Zdroj: NKN