Medzinárodný Autosalón v Nitre bude už tradične komplexnou jesennou prehliadkou slovenskej automobilovej scény a naštartovaním jesenného predaja.  Aj napriek kríze a úsporným marketingovým režimom mnohých automobiliek prichádza do Nitry už sedemnásty rok viac ako 100 vystavujúcich firiem s ponukou osobných, nákladných, úžitkových vozidiel,  autopríslušenstva, garážovej techniky a služieb. Výstavu navštívilo v minulom roku viac ako 170 000 milovníkov rýchlych kolies a automobilizmu.

Návštevníci sa môžu tešiť na prezentácie tohtoročných automobilových noviniek značiek Škoda, Seat, Honda,  Mitsubishi, Citroën, Opel, Renault, Dacia, Chevrolet, Hyundai, Nissan, Peugeot, Fiat, Alfa Romeo, Lancia a ďalších. Autosalón 2009 ponúkne v októbri aj niekoľko horúcich jesenných premiér. Po svetovej premiére vo Frankfurte budú  návštevníci nitrianskej výstavy ako prví na Slovensku vidieť Peugeot 5008,  ktorý bude komerčne uvedený na trh až v začiatkom roka 2010  a v slovenskej premiére sa rovnako  predstaví aj nový Peugeot 207. Seat uvedie  v slovenskej premiére kombi  verziu   limuzíny  Exeo,  vozidlo  EXEO  ST. Citroën predstaví kompletnú modelovú ponuku osobných a ľahkých úžitkových vozidiel s dôrazom na slovenský C3 Picasso. Súčasťou výstavnej prezentácie bude odovzdanie hlavnej výhry súťaže „Hľadá sa meno pre C3 Picasso“ za prítomnosti francúzskeho veľvyslanca.

Tých najnáročnejších potešia v rámci expozície LUXURY EMOTION ikony superšportových vozidiel. Závan luxusu a rýchlosti prinesie marcová tohtoročná novinka Ferrari California, ktorá je vypredaná až do roku 2012, Ferrari  F 430 F1, Maserati GTS Grandturisimo S so špeciálnou rýchlou prevodovkou, Lotus Evora v slovenskej premiére a  Lotus Elise. Automobilka Lotus prichádza na trh s novým modelom  po 14. rokoch.  Lotus Evora, v ktorej sa spojil veľký výkon za priaznivú cenu vzbudila všeobecné nadšenie už pri jej uvedení. V špeciálnej karbónovej edícii budú vystavené modely áut BMW X6, Alfa Romeo Mito, Fiat 500 Puch a Ford Fiesta. Karbónové 3D fólie sú momentálne najväčším európskym hitom. Hodnota „športiakov“  vystavených v rámci tejto expozície presahuje 2 milióny €. Ide všetko o nové autá bez majiteľov, takže nitriansky Autosalón 2009 ponúka solventným návštevníkom skvelú príležitosť ku kúpe týchto motoristických perličiek.



Nitrianska prehliadka motorizmu nesklame ani fanúšikov tuningu. Expozície tuningových vozidiel a príslušenstva zaberú plochu výstavného pavilónu C. Starí krásavci na štyroch kolesách sa predstavia v rámci 36. ročníka výstavy VETERÁNY CIEST v pavilóne K. Vonkajšie výstavné plochy ponúknu expozície značiek Hummer, Iveco, Isuzu, Kurta, nákladných vozidiel a  komunálnej techniky. Autosalón 2009 ponúkne aj obvyklé expozície doplnkov a servisnej techniky, nevyhnutného aj nadštandardného automobilového vybavenia a služieb.

Vstupenky na Autosalón 2009 sú žrebovateľné po vypísaní a vhodení do osudia, hlavnou výhrou je Škoda Yeti. Výhercovia súťaže budú vyžrebovaní náhodným výberom dňa 5.10.2009 o 15.00hod.


Rozdelenie značiek podľa pavilónov

A     Peugeot, Fiat, Alfa Romeo, Lancia

B     expozícia Luxury Emotion Nitra 2009

C     tuningové vozidlá a príslušenstvo

F     Škoda, Seat, Honda

K     veterány, historické vozidlá a autopríslušenstvo

M1  Mitsubishi, Citroën, Opel

M2  Renault, Dacia, Chevrolet

M3  Hyundai, Nissan

M5  servisná a garážová technika

Voľná plocha E – Hummer, Iveco, Isuzu, Kurta, nákladné vozidlá  a komunálna technika


Sprievodný program

Odborné sprievodné podujatia na vysokej kvalitatívnej úrovni pod záštitou ministerstiev mapujú absolútne novinky v oblastiach týkajúcich sa dopravy, alternatívnych pohonných hmôt, homologizácie, skúšania a kontroly vozidiel. Pre odbornú verejnosť je pripravená medzinárodná konferencia Súčinnosť záchranných zložiek integrovaného záchranného systému pri dopravných nehodách na pozemných komunikáciách, Celoslovenská súťaž s medzinárodnou účasťou vo vyslobodzovaní osôb z havarovaných vozidiel, 9. medzinárodná konferencia Homologizácia, skúšanie a kontroly vozidiel a 9. medzinárodná konferencia znalcov z odboru doprava cestná.

Stredoeurópska výstava cestnej dopravy Certas Nitra
, ktorá sa  koná v paralelne s Autosalónom Nitra 2009, je zameraná na komerčné a úžitkové vozidlá, alternatívne pohony, návesy, nadstavby a komponenty. Širokú verejnosť a laikov zaujme zo sprievodného programu Slovenské finále DB Drag Racing,, formát súťaže v ozvučení automobilov, kde jednotlivý účastníci súťažia proti sebe v čo najhlasnejšom stereo systéme svojich áut, pavilón tuningu, veteránov a  pavilón Luxury Emotion Nitra 2009. V rámci tejto expozície bude predstavený kalendár Martina Machaja pripravený špeciálne pre túto príležitosť v spolupráci s automobilkou Bentley. Pre deti je pripravené detské dopravné ihrisko a výstavný vláčik, ktorý ichspolus rodičmi  odvezie zdarma z parkoviska pri Slovenskom poľnohospodárskom múzeu v areáli k výstavným pavilónom a späť.


Otváracie hodiny:

1.10.2009          novinársky deň
2.-4.10.2009      9.00 h – 18.00 h
5.10.2009          9.00 h – 16.00 h

Vstupné:

Plné vstupné: 3 € / 1 dospelá osoba, vstupenka je žrebovateľná po vypísaní a vhodení do osudia, hlavná výhra Škoda Yeti
Vstupné každý deň po 15,00 h.: 2 € / 1 dospelá osoba, vstupenka je žrebovateľná po vypísaní a vhodení do osudia, hlavná výhra Škoda Yeti
Zľavnené vstupné (zľavnené vstupné platí pre deti od 6 do 15 rokov, študentov, telesne postihnutých ZŤP a  občanov nad 60 rokov): 2 € / 1 osoba, vstupenka je žrebovateľná po vypísaní a vhodení do osudia, hlavná výhra Škoda Yeti,
Študentská kolektívna zľava: 1,00 €, vstupenka nie je žrebovateľná .

Voľné vstupné (bezplatne):
Deti do 6 rokov v sprievode dospelej osoby, dospelí ako sprievod platia plné vstupné, ťažko telesne postihnutí ZŤP v sprievode jednej osoby.
Rodinná zľava: Pre rodiča(ov) a jedno dieťa za úhradu, ostatné deti zdarma. Zľava platí pre deti od 6 do 15 rokov  v sprievode aspoň jedného rodiča.

Každý tretí návštevník výstavy môže požiadať o bezplatný vstup!!!


Parkovné:

Parkovanie v areáli výstaviska Agrokomplexu – Výstavníctvo Nitra, š.p. pri Slovenskom poľnohospodárskom múzeu a pavilóne V je bezplatné. Bezplatne premáva výstavný vláčik od Slovenského poľnohospodárskeho múzea do prednej časti areálu a späť.

Mapka areálu vo väčšom rozlíšení



Zdroj: www.agrokomplex.sk