V nedeľu vo večerných hodinách zasiahla Nitru silná búrka, ktorá priniesla silné zrážky a v centre Nitry aj slabý ľadovec. Búrku sme sledovali už niekoľko hodín pred jej príchodom do Nitry napríklad cez webstránku https://www.lightningmaps.org.

Silnú prietrž mračien ste nám hlásili z Lužianok. Na Zobore zasa zaplavilo niekoľko pivníc, na uliciach bol vyplavený štrk a veľké kamene. Na Lúčnej ulici na Chrenovej spôsobil dážď zatekanie do bytu, ktorý sa zatepľuje. Najhoršia situácia v Nitre bola v Dražovciach, na Zobore ulice Dolnozoborská, Hornozoborská a v centre mesta.

"V nočných hodinách z 31.7.2016 na 1.8.2016 bolo na operačné stredisko Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru prijatých 120 hovorov v súvislosti s mimoriadnou situáciou spôsobenou nepriaznivým počasím. Hasiči z Nitry zasahovali spolu 25 krát. Odstraňovali popadané stromy a odčerpávali vodu zo zaplavených priestorov. Najviac postihnuté boli obce Veľké Zálužie, Báb, Mojmírovce, Dražovce a Nitra časť Zobor, ulice Dolnozoborská, Hornozoborská a centrum mesta Nitra. Hasičom z Nitry počas kalamity pomáhali aj Dobrovoľný hasičský zbor obci Mojmírovce a Jelšovce. Počas kalamitnej situácie zasahovalo 20 hasičov z Nitry a 9 hasičov DHZO Mojmírovce a Jelšovce," informoval nás hovorca Krajského riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Nitre kpt.Ing. Michal varga.


Zaujímavý pohľad na blížiacu sa búrku

#nitra #storm #huaweip9 #lightning #photography

Fotka uverejnená používateľom Juraj Manduch (@xxmen23),




Takto to vyzeralo v centre Nitry o 21:09




Takto dopadlo auto zaparkované na parkovisku pri autobusovej stanici v Nitre

Búrka Nitra


Blesky na mape - všetky blesky, ktoré boli zaznamenané v priebehu búrky, ktorá sa prehnala západom Slovenska

Búrka - západ SR



Zdroj: Nitralive.sk