V sobotu 5. septembra Vás pozývame do Nitry na Dni európskeho kultúrneho dedičstva, ktoré sa začínajú o 10. hodine voľným vstupom do expozícií Diecézneho múzea na Nitrianskom hrade.  Popoludní od 14. hodiny sa vám naskytne jedinečná príležitosť na prehliadku pamiatkových objektov v areáli Nitrianskeho hradu - Katedrály sv. Emeráma, Vazulovej veže a kazemát. Sprevádzať vás budú sprievodcovia z Archeologického ústavu SAV a Katedry reštaurovania Vysokej školy výtvarných umení v Bratislave.
Podujatie pokračuje v nedeľu 6. septembra od 14. hodiny, kedy vás očakávame v Mestskom parku na Sihoti, kde bude vystavená tradičná keramika nitrianskeho regiónu. Mesto Nitra a Nitrianska kráľovská vínna cesta pripravili túto výstavu organizovanú v rámci V. ročníka Podzoborského vinobrania a spojená bude so súťažou o najkrajší vínny džbán. Večer o 18. hodine môžete prísť do nitrianskej Synagógy na koncert Salónneho orchestra Goldy Meirovej z Maďarska, ktorý sa koná pri príležitosti Európskeho dňa židovskej kultúry. Vstup na koncert zadarmo.

Dni európskeho kultúrneho dedičstva pozostávajú zo série rozmanitých podujatí, potrvajú až do 7. októbra.

Info:
Mestský úrad v Nitre, oddelenie kultúry a športu, t. č. 037/6502299,
e-mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.