Mesto Nitra - Mestský úrad v Nitre srdečne pozýva občanov na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční v piatok 4. septembra od 8.00 do 15.00 h. Podujatie sa začne besedou príslušníkov Mestskej polície v Nitre so žiakmi ZŠ na tému Prevencia kriminality. Študenti gymnázií a stredných škôl budú mať možnosť diskutovať vo veľkej zasadačke úradu s primátorom mesta Jozefom Dvončom a prednostom MsÚ Ľubomírom Martinkom na tému: Projekty mesta a činnosť samosprávy.

V klientskom centre budú mať občania možnosť individuálneho stretnutia s primátorom mesta Jozefom Dvončom (8.00 – 9.30), s viceprimátorom Štefanom Štefekom (9.30 – 11.00), s viceprimátorom Františkom Balážom (11.00 – 12.30) a prednostom úradu Ľubomírom   Martinkom (12.30 - 14.00).

V čase od 14.00 do 15.00 získajú občania vo veľkej zasadačke informácie o projekte SOLIDARITA S OBČANOM. Zaujímať budú najmä tých občanov, ktorí v dôsledku hospodárskej krízy prišli o zamestnanie, resp. ktorých životná situácia napĺňa podmienky pomoci Mesta na finančný príspevok.  

Počas celého dňa bude prezentovaná činnosť útvarov a oddelení mestského úradu, mestských organizácií, ako aj spoločnosti Veolia Transport. Občanom budú k dispozícii právnici MsÚ, s ktorými si môžu odkonzultovať Všeobecne záväzné nariadenia, ktoré platia na území nášho mesta.

Súčasťou Dňa otvorených dverí bude realizácia projektu ZDRAVÉ MESTO. Návštevníci si od 9.00 h môžu dať otestovať svoj zdravotný stav zmeraním cholesterolu, tlaku a  BMI. Okrem toho dostanú príležitosť na zmeranie očného tlaku, vyšetrenie očného pozadia a kožných znamienok. Získajú tiež informácie o prevencii pri ochorení dýchacích ciest, osteoporózy, pohybového aparátu a civilizačných ochorení.

Zdroj: Mestský úrad v Nitre