V prvom štvrťroku tohto roka sa VMČ č.4 zameral na kompletizáciu všetkých investičných akcií v svojej pôsobnosti a návrh akcií do rozpočtu mesta Nitra na rok 2016. Celkovo sa v tomto zozname nachádza približne 40 akcií s rozdielnou potrebou finančných prostriedkov. Finančne najnáročnejšie sú súvislé opravy miestnych komunikácií, budovanie nových parkovísk a nových priechodov pre chodcov. Značné finančné prostriedky si vyžadujú aj lokálne opravy chodníkov, schodísk a zábradlí. Súčasné finančné možnosti mesta sú obmedzené a každý VMČ môže zatiaľ čerpať len finančné prostriedky do výšky 20-tisíc eur.

Tieto finančné prostriedky budú použité takto: vybudovanie priechodu pre chodcov na uliciach Kmeťova - Bizetova, projektová dokumentácia /PD/ dvoch priechodov na Golianovej ulici, PD chodníkov Prameň II, Popradská, PD parkovísk Mikovínyho a Škultétyho. V tomto roku sa z presunutých finančných prostriedkov nerealizovaných akcií vybudujú dve parkoviská na Bizetovej a Mikovínyho ulici. Stále prebiehajú menšie opravy chodníkov, výtlkov a jám, úpravy zelene a detských ihrísk prostredníctvom odboru komunálnych činností. Dokončené boli nové schody pri nákupnom centre Sandokan. Vážime si spoluprácu a komunikáciu s občanmi, ďakujeme za rôzne podnety, návrhy k investičným akciám, k pripravovanej úprave parkovania na sídlisku i za účasť na posledných dvoch akciách VMČ - čistenie Boriny a stavanie mája.

VMČ č. 4 v spolupráci s odborom kultúry MsÚ pripravuje na 28. mája akciu pre deti a program 15. ročníka Klokočinského jarmoku, ktorý bude koncom augusta. Pozornosť venujeme aj informáciám mestskej polície o bezpečnostnej situácii na sídlisku, nedoriešeným požiadavkám občanov a podnikateľov , úprave parkovania na sídlisku, vymedzeniu parkovacích miest, využitiu priestorov školských budov. VMČ chce presadiť urýchlene vyznačenie parkovacích čiar na parkoviskách pri panelákoch a realizáciu ďalších investičných akcií do rozpočtu mesta po získaní finančných zdrojov. Všetky informácie o zasadnutiach VMČ sú zverejnené na oficiálnych tabuliach.

RNDr. Marta Rácová,
predsedníčka VMČ č.4



Zdroj: Mesto Nitra