Spoločnosť Media Evolution, s.r.o. spúšťa zajtra 30. novembra reklamný bilboard premietajúci video- tzv. "videoboard". Inštalujú ho v centre Nitry vedľa OD Tesco pri zastávkach MHD vedľa schodiska vedúceho hore na parkovisko. Takýto videoboard sme v Nitre ešte nemali. Bude súčasťou Infocentra, ktoré vyrastie pod ním.

Bližšie Vás budeme informovať v najbližších dňoch- sledujte nás! Prinesieme vizualizácie infocentra, ale aj fotografie a video z výstavby videoboardu.

Niečo o technológii:

Nie je to klasická LCD obrazovka, ale obrazovka s LED technológiou s priamym riadením MediaEvo 635, ktorá sa používa pri rozlíšeniach (hustotách) obrazových bodov od 16/v8 mm. Sú vhodné hlavne pre veľké exteriérové obrazovky. Veľkoplošné obrazovky MediaEvo 635 zobrazujú plnofarebný obraz vysoko svietivými svetlo emisnými diódami (LED), ktoré sú zdrojmi svetla, teda majú vysoký jas (4500 - 10500 CD/m2), kontrast (min. 8000:1) a obrovskú farebnú hĺbku (až 248). Obraz sa generuje frekvenciou 400 snímkov za sekundu. Je stabilný, možno ho snímať kamerou a fotiť. Dátové spojenie obrazoviek s riadiacim počítačom je riešené optickou linkou. Úplná diagnostika umožňuje vidieť stav obrazovky, dokonca aj každej LED. Obrazovky sú prakticky bezúdržbové. Životnosť LED je veľmi vysoká (až 100 000h).

www.mediaevolution.sk