Autobusová linka RegioJetu, spájajúca tri krajské mestá, sa u cestujúcich teší mimoriadnej popularite. Od spustenia linky na začiatku februára tohoto roka prepravili autobusy RegioJetu na trase medzi Banskou Bystricou, Nitrou a Bratislavou len za prvý štvrťrok premávky takmer 100-tisíc cestujúcich a ich počet neustále narastá. Napriek tomu, že už po mesiaci prevádzky RegioJet posilnil spojenie medzi týmito mestami, pravidelne v špičkách posilňuje linku ďalšími autobusmi. V nasledujúcich dňoch naviac pridá ďalšie pravidelné spoje v rannej dopravnej špičke medzi Nitrou a Bratislavou.

„Autobusy RegioJetu, ktoré medzi Banskou Bystricou, Nitrou a Bratislavou začali premávať iba pred troma mesiacmi, zaznamenali u cestujúcich okamžitú obľubu. Za prvé tri mesiace sme tak na tejto linke prepravili viac ako 98-tisíc cestujúcich a ich počet v autobusoch RegioJetu neustále narastá,“ hovorí Ivana Kašická, riaditeľka autobusovej dopravy spoločnosti RegioJet.

„Už mesiac po spusení linky sme posilnili spoje na tejto trase a v čase špičiek naviac vypravujeme aj ďalšie posilové spoje. Už v blízkej dobe však túto linku posilníme ďalšími dvoma novými pravidelnými spojeniami medzi Nitrou a Bratislavou v rannej dopravnej špičke, aby sme tak mohli uspokojiť výrazný dopyt našich cestujúcich,“ dodáva Ivana Kašická.

Autobusy RegioJetu začali na linke z Banskej Bystrice cez Nitru do Bratislavy a späť premávať 2. februára 2015 na základe licencie vydanej Banskobystrickým samosprávnym krajom. Tú RegioJet získal po tom, čo Bratislavský kraj po rokovaní s Nitrianskym krajom a mestom Nitra odmietol v rozpore so zákonom pôvodnú licenciu z leta minulého roka RegioJetu vydať.

„Autobusy RegioJetu jasne ukázali, že cestou, ako získať do autobusov cestujúcich, je férová súťaž, v ktorej sme ponúkli cestujúcim kvalitný servis a nadštandarnté služby za rozumné ceny. Naša konkurencia by sa mala teda namiesto nezmyslených podaní na prokuratútu radšej zamerať na svojich zákazníkov,“ hovorí Radim Jančura, majiteľ spoločnosti RegioJet.

RegioJet zároveň tento mesiac vo svojich autobusoch zverejnil telefónne číslo na primátora Nitry Jozefa Dvonča, ktorý opakovane zaslal v prípade licenčného konania zamietavé stanovisko na vydanie licencie pre RegioJet. Jedným z naozaj kurióznych argumentov bolo i to, že primátor Nitry nemá podnety od občanov, že by táto linka bola potrebná.

„Verím, že 100-tisíc cestujúcich za prvé tri mesiace prevádzky RegioJetu na tejto linke bude i pre pána Dvonča dostatočným argumentom, že nielen pre občanov Nitry táto linka skutočne potrebná je. Naďalej chcem však občanov Nitry povzbudiť, aby v prípade spokojnosti s našimi službami zaslali správu pánovi primátorovi, ktorého telefón je platený i z vašich daní,“ dodáva Radim Jančura.

Na linke Banská Bystrica – Nitra – Bratislava a späť jazdia v drvivej väčšine nové luxusné autobusy značky Irizar v štýle FUN & RELAX. Typicky žlté klimatizované autobusy s kapacitou až 63 miest ponúkajú cestujúcim nadštandardný servis - stevardka klientom ponúka vybrané teplé nápoje, dennú tlač a časopisy zadarmo. Vďaka sedadlám vybaveným dotykovými obrazovkami s HD rozlíšením si cestujúci môžu počas jazdy vybrať z početných možností palubnej zábavy - k dispozícii sú im desiatky filmov, TV vysielanie, hranie hier alebo počúvanie rádia. Taktiež môžu využiť bezplatné Wi-Fi pripojenie na internet.



Zdroj: TS RegioJet