Tento rok sa mesto Nitra zapojilo do projektu mestské zásahy, ktorý má prostredníctvom občianskych návrhov a podnetov zlepšiť kvalitu verejného priestoru. Niekedy postačí naozaj jednoduché a lacné riešenie, ktoré však dokáže zmeniť a zlepšiť kvalitu miesta v ktorom žijeme niekoľkonásobne. A pritom naozaj nemusíte byť študovaný architekt alebo dizajnér, aby ste sa do projektu zapojili. 28. a 29. septembra bude v BUNKE na pešej zóne v Nitre prebiehať prvý zo série workshopow, do ktorých sa môžu zapojiť všetci tí, ktoré pre svoje nápady chcú vytvoriť jednoduchú vizualizáciu alebo náčrt. Vždy v čase od 15 - 18 hod, sa Vám bude venovať niekoľko architektov a výtvarníkov, spolu tak môžte pracovať na Vašom návrhu.

Projekt Mestské Zásahy Nitra 2013 - zmeňme naše mesto

Organizátori mysleli aj na najmenších a pripravili im program. Spolu s deťmi budú symbolicky prepájať priestor BUNKY s verejným priestorom na pešej zóne využtím lacného a dostupného materiálu. Tieto jednoduché zásahy, detské nápady a koncepty, majú zábavnou formou prinášať nové kvality do verejného priestoru.

Pomoc samozrejme nie je obmedzená iba na tieto dni. Neváhajte kontaktovať organizátorov a dohodnite si individuálne konzultácie.

Aby sa každému návrhu venoval dostatočne dlhý čas, je dobré ak sa dopredu prihlásite prostredníctvom FB eventu, prípadne e-mailom (Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.). Účasť je samozrejme bezplatná.

Termín: 28. - 29. septembra 2013
Čas: vždy od 15 – 18 hod.
Miesto: BUNKA pre súčasnú kultúru (Štefánikova trieda, pešia zóna v Nitre)
web: Text Linku a www.zasahy.sk
facebook: www.facebook.com/zasahyinterventions


Zdroj: dd