Spolu 5 000 EUR získali tri víťazné základné školy z Nitrianskeho okresu, ktoré nazbierali najviac obalov z chlebíkov a ďalších výrobkov značky Penam. Za najkrajší obrázok na tému „Raňajky a desiata – s chlebíkom deň začína“, vyhrala jeho autorka desiate pre celú svoju triedu na mesiac. A nielen to – niekoľkokrát im ju dokonca pripraví a naservíruje čašník. Čerstvé a voňavé dobroty Penam môžu odmenení žiaci z tried na prvých dvoch miestach ochutnať priamo v Nitrianskej pekárni, kde im pekári ukážu, ako pečú chlebík.

Známy slovenský výrobca pečiva, cukrárskych výrobkov a múk, pripravil pre základné školy nitrianskeho okresu súťaž v zbere obalov Penam výrobkov a doplnkovú výtvarnú súťaž pre žiakov prvého stupňa základných škôl na tému spojenú s chlebíkom. Cieľom súťaže bolo hravým spôsobom žiakom pripomenúť, aké dôležité sú raňajky a desiata pre celú rodinu a chlebík by v nich nemal chýbať.

Prvú cenu v súťaži v zbieraní obalov - 2 500 €, získala Základná škola Benkova 34 z Nitry za 2 559 platných obalov z výrobkov Penam. Peniaze môže škola využiť na svoj rozvoj alebo na pekné odmeny pre šikovných žiakov, ktorí ju úspešne reprezentujú. Za druhé a tretie miesto patria ceny ZŠ Nové Sady (1 500 €) a ZŠ Golianovo (1 000 €).

Najkrajší obrázok s chlebíkom nakreslila Laura Lou Vega z 1.C, ZŠ kniežaťa Pribinu z Nitry. Spolu so svojimi spolužiakmi si užijú skvelé Penam desiaty celý jeden mesiac aj s obsluhou čašníka. Dostali tiež desiatové boxíky s dobrotami Penam a čaká ich návšteva pekárne.

Na to, ako sa pečie chlebík sa pôjdu pozrieť aj štvrtáci zo ZŠ Beethovenova v Nitre. Druhé miesto pre nich vyhrala Klaudia Gálová zo 4.C triedy so svojím obrázkom. A tretí najkrajší obrázok nakreslila Natália Verešová z 2.A, ZŠ Kráľa Svätopluka v Nitre. Všetci si pochutnajú na chlebíkoch a koláčikoch z Penamu a desiatu si do školy budú môcť nosiť v nových desiatových boxoch.

1. miesto, 2. miesto, 3. miesto

kresba kresba kresba


Zdroj: Nitralive.sk