Od dňa 30. apríla nás čakajú zmeny v mestskej hromadnej doprave. Informovala o tom spoločnosť Veolia Transport na svojej webovej stránke.

Linka 2

V pracovných dňoch v špičke budú spoje vedené z Klokočiny len po zastávku Šindolka, Dolnohorská. Spojenie s Priemyselným parkom zabezpečí zmenená linka 4, ktorá bude oproti linke 2 rýchlejšia. Linka 4 v spoločnom úseku plne nahradí aj posilové spoje označované 2A, ktoré už nebudú premávať.

V ostatnom čase budú spoje zo Šindolky premávať ďalej, väčšina do Dražoviec a niektoré do Priemyselného parku.

Pri jazde smerom na Šindolku bude vynechávať zastávku Vinárske závody. Na zastávke Amfiteáter zastaví na Svätourbanskej ul., tak ako doteraz linka 9. V smere do mesta sa trasa nemení, t.j. cez zastávku Vinárske závody.

Linka 4

Zmenená trasa: KLOKOČINA, Kmeťova – Golianova – Dolnočermánska – Rázc. Železničná stanica – Centrum – Nábrežie mládeže – Pod Zoborom – (vybrané spoje cez Priemyselný park) – DRAŽOVCE.

Premávať bude naďalej v pracovných dňoch, ale len v čase špičky (cca 5. – 8. a 13. – 18. h). V čase kedy nebude premávať, do Dražoviec premáva linka 2.

Posilové spoje označené 94 medzi Železničnou stanicou a Priemyselným parkom budú taktiež vedené cez Nábrežie mládeže.

Linka 32

Predĺžená trasa: CHRENOVÁ, Gorazdova – Poliklinika Chrenová – Centrum – Poliklinika Klokočina – Kmeťova – DIELY, Viničky

Počas špičiek budú niektoré spoje premávať na doterajšej trase len po Kmeťovu.

Linky 28 a 34 NEBUDÚ PREMÁVAŤ.

Spojenie Dielov, Klokočiny a Chrenovej namiesto linky 28 zabezpečí predĺžená a posilnená linka 32.

Linku 34 v úseku medzi Klokočinou a žel. stanicou nahradí posilnená linka 24, v úseku Centrum – Krškany posilnená linka 14. Spojenie Klokočiny a Krškán bude v pracovných dňoch zabezpečené priamou linkou 22, večer a počas víkendov nadväznosťou medzi linkami 14 a 24 v centre mesta.


ZMENY V OBDOBÍ PREMÁVKY LINIEK

Linky 8 a 18

V soboty, nedele a sviatky okrem prvého ranného spoja z Chrenovej linka 8 nebude premávať. Obsluhu Mlynáriec, Kyneku a Metra zabezpečí linka 18 premávajúca zo Železničnej stanice.

Linka 18 bude na zastávky Dubíkova a Chotárna zachádzať len v pracovných dňoch v čase od 7. do 17. hodiny.

Linka 11

V soboty, nedele a sviatky bude obsluha Párovských Hájov zabezpečená prostredníctvom spojov tejto linky. Linky 24 a 34 už do Párovských Hájov zachádzať nebudú.

Linky 22 a 122

Linka 22 bude premávať aj v pracovných dňoch dopoludnia. Spoje linky 122 budú včlenené do linky 22 bez zmeny trasy so zastavovaním na všetkých zastávkach po trase.


ĎALŠIE ZMENY

Linka 9

Pri jazde smerom na Zobor bude premávať cez zastávku Vinárske závody.

Na ďalších linkách dochádza taktiež k zmenám cestovných poriadkov

- menia sa časy jednotlivých spojov i intervaly medzi nimi.

Podrobné cestovné poriadky sú zverejnené na internete na stránke Veolia Transport Nitra. Výlep nových cestovných poriadkov na zastávkach prebehne postupne v termíne 27. – 29.4.2012.


Zdroj: Veolia Transport Nitra, foto Nitralive.sk