::: Google jazdí po Nitre - fotogaléria :::

Internetová firma Google zavíta aj do Nitry a to so svojimi autami, na ktorých streche je upevnený špeciálny fotoaparát. Prístroj zhotovuje 360 stupňové fotografie. Prezrieť si ich budeme môcť v službe Street View. Vo fotografiách sa dá pohybovať a otáčať, človek tak nadobudne dojem ako keby bol priamo na mieste kde bola fotografia fotená.

Autá vyjdú do slovenských ulíc 11. apríla. Okrem Nitry ich budeme môcť zazrieť aj v Banskej Bystrici, Bardejove, Bratislave, Humennom, Komárne, Košiciach, Leviciach, Liptovskom Mikuláši, Martine, Nových Zámkoch, Poprade, Prešove, Prievidzi, Rimavskej Sobote, Spišskej Novej Vsi, Trenčíne, Trnave a Žiline.

Google auto v Bratislave

Street View Bratislava


Takto vyzerá služba Street View, v ktorej nájdeme onedlho aj Nitru

Street View Paris

Firma Google informovala o tejto akcii už v roku 2010, nemala ale súhlas od Úradu na ochranu osobných údajov SR a tak sa s reálnym fotením začína až teraz.

Google ale nebude prvá firma, ktorá fotí na Slovensku. Na internete je už niekoľko rokov projekt NORC, ktorý zahŕňa aj Nitru. Po uliciach Nitry sa môžete poprechádzať virtuálne na webstránke NORC.

Všímajte si teda svoje okolie, budeme radi ak nejaké to Google auto odfotíte a fotografiu nám pošlete na emailovú adresu Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript..


Zdroj: Google, internet