NITRA 22. februára (SITA) – Rozostavaný skelet obchodno-zábavného centra City Park v Nitre plánuje spoločnosť Euro City Park dostavať. V súčasnosti beží konanie o dodatočnom povolení rozostavanej stavby. „Nechceme, aby stavba zostala rozostavaná. Prioritou je pre nás obnovenie stavebného povolenia,“ povedal pre agentúru SITA člen predstavenstva projektovej spoločnosti Euro City Park, a.s. Peter Kuliffay. Podľa neho je reálne, že výstavba centra by sa mohla v dohľadnej dobe obnoviť v nadväznosti na uzatváranie zmlúv s nájomcami obchodných priestorov. Závisieť to však bude v značnej miere od priebehu stavebného konania. Výstavba City Parku sa začala v roku 2007 a podľa zámerov investora sa mala skončiť v roku 2009. „Spoločnosť ju prerušila v roku 2008 pre právne spory o pozemky a spochybnenie stavebného povolenia z dôvodu pochybenia stavebného úradu,“ povedal Kuliffay. Najvyšší súd SR rozsudkom právoplatným od 8. marca 2010 zrušil stavebné povolenie z 30. mája 2007 a vrátil ho na nové prerokovanie.

>>> CityPark - všetko o projekte, priebeh výstavby, fotografie <<<

Spoločnosť pred súčasným stavebným konaním projekt aktualizovala. Základná myšlienka obchodno-zábavného centra však zostala zachovaná. „Zostali sme pri pôvodnom koncepte, aj keď samozrejme s nejakými úpravami, pretože ho bolo treba prispôsobiť aktuálnej situácii na trhu. Konkurencia v Nitre je už niekde úplne inde, ako bola na začiatku projektu,“ podotkol Kuliffay. Podľa neho je možné, že centrum nepostavia naraz, ale vo viacerých fázach.

„Zostali sme pri pôvodnom koncepte, aj keď samozrejme s nejakými úpravami, pretože ho bolo treba prispôsobiť aktuálnej situácii na trhu. Konkurencia v Nitre je už niekde úplne inde, ako bola na začiatku projektu,“ podotkol Kuliffay.

Veľkosť obchodno-zábavného centra bude viac-menej rovnaká ako v pôvodnom projekte. „Niektoré drobné úpravy budú závisieť od požiadaviek kľúčových nájomcov. Zároveň stále rokujeme aj s pôvodnými nájomcami, s ktorými sme mali uzavreté zmluvy,“ doplnil Kuliffay. Najsilnejšou stránkou projektu je podľa neho poloha v blízkosti centra mesta pri rieke Nitra a ľahká dostupnosť z rýchlostnej cesty R1. „Externé športoviská, ktoré sú plánované smerom do Brezového hája, chceme určite zrealizovať, pretože si myslíme, že je to niečo, čo v Nitre chýba a je to určitá konkurenčná výhoda,“ podčiarkol Kuliffay.

City Park Nitra 17.4.2010


Podľa pôvodného zámeru mal City Park Nitra poskytovať 28 000 metrov štvorcových prenajímateľnej plochy so 70 obchodmi, supermarketom, 14 reštauračnými zariadeniami, desiatimi prevádzkami služieb a 600 parkovacími miestami v podzemí. V blízkosti malo vzniknúť športovisko s plochou 7 500 metrov štvorcových, ktorého súčasťou malo byť aj detské ihrisko, U-rampa, lezecká stena, basketbalové a volejbalové ihrisko. Počítalo sa aj s vybudovaním lávky pre peších ponad rieku Nitru, ktorá by umožnila lepšie spojenie centra mesta so City Parkom. Uvažovalo sa aj nad malým mólom, ktoré by slúžilo pre požičiavanie lodiek.

Vizualizácie

Fotogaléria

Video





Zdroj: (SITA, mp;zd), 201202220278, foto, video Nitralive.sk