Zbor Dobrovoľníkov Maltézskeho Rádu v Slovenskej republike, pod záštitou Veľvyslanectva Zvrchovaného vojenského hospitálskeho rádu s. Jána z Jeruzalema, Rodosu a Malty vykonáva charitatívnu činnosť prostredníctvom svojich dobrovoľníkov v Bratislave, Nitre, Trenčíne, Košiciach, Kežmarku a v ich okolí.

Na Slovensku má rád v súčasnosti 30 členov v stupňoch donáti, rytieri a kapláni. V Nitre vznikla iniciatíva Maltézskej družiny, ktorá svojim trvalým programom vykonáva asistenciu pre Hospic v nitrianskom brezovom háji, ktorý je požehnaním pre zomierajúcich. Aktivity Hospicu sú krásnym príkladom, ako Suverénny rád Maltézskych rytierov má pokračovať vo svojom temer tisícročnom poslaní.

Zbor dobrovoľníkov Maltézskeho rádu

Viac o Zbore Dobrovoľníkov Maltézskeho Rádu sa dozviete v nasledujúcich dokumentoch

Poslanie Maltézskeho rádu

Kalendár 2012

Pre aktivity Zboru Dobrovoľníkov Maltézskeho Rádu je príznačná pomoc chorým, chudobným a utláčaným, bez rozdielu náboženstva alebo rasy, pri ochrane najzákladnejších ľudských práv, uplatňujúc Všeobecnú deklaráciu ľudských práv a učenie katolíckej cirkvi o základných ľudských slobodách a právach. Na dosiahnutie týchto cieľov na území Slovenskej republiky Zbor Dobrovoľníkov Maltézskeho Rádu spolupracuje so subjektmi vykonávajúcimi sociálnu alebo zdravotnícku činnosť a s orgánmi verejnej správy na území SR, v súlade s ustanoveniami osobitných medzinárodných dohovorov uzavretých medzi Zvrchovaným rádom a vládou Slovenskej republiky a v súlade so slovenskou legislatívou.

Ako môžete pomôcť?

- dobrovoľníckou prácou
- dobrým nápadom
- modlitbou
- propagáciou myšlienok hospicovej starostlivosti
- odporučením našich služieb tým, ktorí ich potrebujú
- peňažným darom - jednorázovým alebo pravidelným prostredníctvom trvalého príkazu vo vašej banke
- sprostredkovaním sponzorstva

číslo účtu: 080762 0008/5600

Fotogaléria

Zdroj: Nitralive.sk, Zbor Dobrovoľníkov Maltézskeho Rádu