V piatok večer sa v nitrianskej synagóge uskutočnilo slávnostné podujatie Klub darcov 2011, na ktorom sa o dotácie Nitrianskej komunitnej nadácie uchádzalo 6 vybraných projektov. Svoje prezentácie odprezentovali EFFETA – Stredisko sv. Františka Saleského, Materské centrum Klokanček, Centrum Slniečko, n.o., Rodičovské združenie pri MŠ Nábrežie mládeže, ZŠ Fatranská a športové združenie Korfbal.

Dotácie, v celkovej hodnote 2700 eur, získali po hlasovaní prítomných členov Klubu darcov Centrum Slniečko s projektom Tvorivá dielňa, EFFETA – Stredisko sv. Františka Saleského za projekt Slovník sociálneho pracovníka pre nepočujúcich študentov a celkový víťaz hlasovania Rodičovské združenie pri MŠ Nábrežie mládeže, ktoré získalo dôveru so svojím projektom Ako som chytil myš.

Víťazný projekt má pomôcť deťom s rôznym stupňom postihnutia, ktoré vďaka edukačnému softvéru a pomôckam budú môcť rozvíjať svoje komunikačné zručnosti, predstavivosť a logické myslenie. Poskytnutú dotáciu MŠ Nábrežie mládeže využije n zakúpenie laptopu, stolíka a edukačných pomôcok na tematické hry.

Nitrianska komunitná nadácia sa podobnými podujatiami ako je Klub darcov, snaží zlepšovať kvalitu života ľudí v meste Nitra a v Nitrianskom kraji. Svojou činnosťou chcú vytvárať most medzi tými, ktorí pomoc potrebujú a tými, ktorí chcú podporiť aktivity na zlepšenie podmienok menej šťastných. Podujatie Klub darcov sa konalo tento rok už po ôsmi krát a za túto dobu podporilo rôzne projekty sumou milión korún.

Fotogaléria

Zdroj: Nitralive.sk