Malí a strední podnikatelia z Nitry a okolia sa môžu učiť ako zodpovedne podnikať. Nadácia Pontis pre nich pripravila bezplatný seminár, na ktorom sa dozvedia, aké sú výhody zodpovedného podnikania a ako môže pomôcť firmám lepšie a efektívnejšie podnikať. Podnikatelia bezplatne získajú praktické rady a skúsenosti ako zlepšiť svoje postavenie na trhu a čo všetko môžu urobiť preto, aby ich podnikanie malo úspech. „Chceme im ukázať ako efektívne predávať svoje produkty a služby, ako ušetriť náklady na svoje podnikanie a ako sa stať úspešnými,“ vysvetlila Beata Hlavčáková, programová riaditeľka Nadácie Pontis. Seminára sa môžu zúčastniť nielen manažéri, ale aj majitelia menších firiem a tiež zamestnanci pôsobiaci v oblasti ľudských zdrojov či marketingu. Seminár je určený aj začínajúcim podnikateľom.

Podľa Beaty Hlavčákovej už aj na Slovensku podnikajú firmy, ktoré presne vedia, že krátkodobý zisk nie je cesta k dlhodobému úspechu. „Niektoré firmy začali stavať svoje podnikanie na zdravých tovaroch, iné uprednostňujú vzdelávanie a transparentnosť bez korupcie. Mnohí manažéri si dnes uvedomujú, že získanie a udržanie si kvalitných ľudí je hlavným faktorom úspechu v podnikaní, pričom nezabúdajú ani na životné prostredie,“ dodala. Ako tvrdí, mať zodpovednú firmu je náročné. Na druhej strane sa každej spoločnosti oplatí mať spokojných a kvalitných zamestnancov, dodávateľov i zákazníkov.

Seminár o zodpovednom podnikaní sa uskutoční už vo štvrtok 18.augusta o 14.00 hod. na Agrokomplexe v Nitre.

Záujemcovia sa môžu zaregistrovať na http://www.zodpovednepodnikanie.sk/podujatia-konferencie/seminar-pre-msp-v-nitre-polnohospodarstvo/

Vedeli ste, že?
• Emisie CO2 z počítača, ktorý nechávate zapnutý cez noc počas roka, by zaplnili 2 autobusy.
• Z energie spotrebovanej kopírkou, ktorú ste nechali zapnutú celú noc, by ste mohli uvariť 30 šálok čaju.
• 80 percent riaditeľov na svete si myslí, že získanie a udržanie si kvalitných ľudí je hlavným faktorom úspechu v podnikaní.

Zdroj: PR článok, Nadácia Pontis