Toto nariadenie má za snahu dodržiavanie nočného pokoja v Starom meste, na Mostnej ulici a v okolí Svätoplukovho námestia. Na týchto miestach sa nachádzajú diskotéky a bary, v ktorých sa zabávajú v piatočnú noc tisíce ľudí...

Ak by ste toto nariadenie porušili, hrozí vám pokuta do 1.000,- Sk. Nariadenie vychádza zo zvýšenej aktivity neonacistických skupín ale aj zo sprísnených kontrol v puboch a diskotékach, kde polícia kontrolovala požívanie alkoholu u mladistvých.

Podľa informácie hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Renáty Čuhákovej vykonali policajti v tomto roku zatiaľ 140 bezpečnostných akcií, z ktorých 44 bolo zameraných práve na zistenie porušovania verejného poriadku na Mostnej ulici. V 15 prípadoch sa zúčastnili na akciách aj pracovníci úradu práce a rodiny. Počas týchto kontrolných akcií zistili v 86 prípadoch požívanie alkoholu, z toho v štyroch prípadoch u maloletých a v 84 prípadoch u mladistvých.

zdroj: TASR

Doplnenie:

§ 15
Zákaz požívania alkoholických nápojov
1. Alkoholickými nápojmi sú liehoviny, destiláty, víno, pivo a iné nápoje, ktoré obsahujú viac ako 0,75 objemového percenta alkoholu.
2. Zakazuje sa požívať alkoholické nápoje na miestach v nasledovnom časovom a územnom určení:
a) v časti mesta – Staré mesto na ulici Kmeťkova, Mostná, Za Ferenitkou, Boženy Nemcovej, Samovej, Podzámskej, na Pribinovom námestí, na Svätoplukovom námestí, pred DAB v Nitre a na území Hradného kopca v dňoch piatok a sobota, v čase od 22.00 hod. do 06.00 hod.
b)v areáloch škôl a školských zariadení a v ich samotnom bezprostrednom okolí najmä s ohľadom na školské vyučovanie, výchovný a vzdelávací proces detí a žiakov v dňoch pondelok, utorok, stredu a vo štvrtok v čase od 06.00 hod. do 22.00 hod., v piatok v čase od 06.00 hod. do 02.00 hod., v sobotu v čase od 08.00 hod. do 02.00 hod. a v nedeľu v čase od 12.00 do 22.00 hod..


_\m/, -m-