NITRA 2. februára (SITA) - Mesto Nitra rozširuje Priemyselnú zónu Juh o ďalších investorov. Zóna je určená pre malých a stredných podnikateľov z Nitry. Na ploche zhruba štyroch hektárov sa doteraz etablovalo desať investorov, ktorí sa orientujú na ľahký priemysel. Okrem nich je v priemyselnej zóne na ďalších zhruba piatich hektároch vedecko-technologické centrum nemeckej firmy Muehlbauer Technologies. Dcérska spoločnosť mesta - Nitrianska investičná, s.r.o. - pripravila na výstavbu ďalších 3,5 hektára. „Minimálne piatich investorov tam vieme umiestniť, plus, ak by sme zrkadlovo znova urobili tú istú situáciu ako je vedľa, tak tých desať investorov by tam mohlo byť dokopy. Čiže v celej zóne by bolo spolu s Muehlbauer Technologies 20 investorov,“ povedal pre agentúru SITA konateľ Nitrianskej investičnej Marek Šesták. Záujemcov o nové parcely už spoločnosť má.

„Minimálne piatich investorov tam vieme umiestniť, plus, ak by sme zrkadlovo znova urobili tú istú situáciu ako je vedľa, tak tých desať investorov by tam mohlo byť dokopy. Čiže v celej zóne by bolo spolu s Muehlbauer Technologies 20 investorov,“ povedal pre agentúru SITA konateľ Nitrianskej investičnej Marek Šesták.

Pozemky mestu nepatria. „My robíme sprostredkovateľskú zmluvu s vlastníkom pozemku a so záujemcom,“ uviedol Šesták. Nitrianska investičná získala nedávno dotáciu z ministerstva hospodárstva vo výške 1,2 milióna eur na infraštruktúru v Priemyselnej zóne Juh. Poslúži na vybudovanie komunikácie v areáli, rozšírenie cesty I/64, vybudovanie prepojovacieho chodníka s vedecko-technologickým centrom firmy Muehlbauer, prekládku autobusovej zastávky a výstavbu bezpečnostného oplotenia zóny. S výstavbou sa začne v marci.

Priemyselná zóna Juh - stránka Nitrianskej investičnej

Zdroj: (SITA, mp;mt), 201102020106, titulná vizualizácia Nitrianska investičná