Nezávislá občianska iniciatíva “Rozbicyklujme Nitru!” za podpory Sokratovho inštitútu zorganizovala dňa 29.apríla 2017 v priestoroch Trafačky diskusiu "Občan na bicykli.

Pozvaní občianski aktivisti zo Zvolena, Bratislavy, Žiliny a Trnavy diskutovali na témy účelovej cyklistiky, zdieľali svoje úspechy ale aj neúspechy, hovorilo sa o plánoch cyklistiky v týchto mestách, o stave cyklociest, cyklokoordinátoroch ale aj problémoch v komunikácii so samosprávami.

Dá sa povedať, že každé mesto má svoje špecifické problémy ale niektoré sú spoločné pre všetky mestá (napr. nedostatočný nezáujem samospráv o cyklodopravu). Diskutujúci si ešte pred diskusiou spravili cyklojazdu mestom a zhodnotili sami stav a kvalitu cyklociest. Diskusia skončila odovzdaním cien vo fotosúťaži realizovanej na posledných cyklojazdách organizovaných "Rozbicyklujme Nitru!"

Ďalšia aktivita spojená s účelovou cyklistikou sa uskutoční v sobotu 27.5.2017 na akcii "Nitránsky rínek", na ktorom budú prítomní aj aktivisti z iniciatívy "Rozbicyklujme Nitru!". Pripravený bude bohatý sprievodný programom a ďalšia diskusia na tému účelovej cyklistiky s očakávanou účasťou primátora Nitry.



Zdroj: Nitralive.sk, Rozbicyklujme Nitru