V piatok 23.septembra prebiehalo na celom Slovensku podujatie Biela pastelka 2016, ktorej súčasťou bol pokus o slovenský rekord v chôdzi s bielou palicou.

V Nitre v OC Centro Nitra si verejnosť mala možnosť vyskúšať chôdzu s bielou palicou s klapkami na očiach a pomôcť tým k pokusu o rekord. Trasa bola dlhá 15m. Nitra zároveň súťažila s inými mestami na Slovensku.

Zo zapojených 12 miest, kde pokus o rekord prebiehal, sa stalo víťazom a pohár od Lions Clubu poputuje do mesta POPRAD, kde sa zapojilo najviac ludí - 477. Nitra skončila na krásnom piatom mieste - zapojilo sa 323 Nitrančanov.

V Nitre na oficiálnom vyhlásení rekordu si Petra Ajdariová prevzala za celú Úniu nevidiacich a slabozrakých Slovenska Certifikát slovenského rekordu najviac chodiacich pomocou bielej palice a Certifikát slovenského rekordu najdlhšej vzdialenosti prejdenej pomocou bielej palice (53,895 kilometra) od pána Svítoka zo Slovenskej knihy rekordov a za prítomnosti olympijského víťaza a ambasádora verejnej zbierky Biela pastelka 2016 Mateja Tótha, komisára rekordu v Nitre a taktiež olympijského víťaza Jožka Pribilinca, prvého viceguvernéra Lions Club District 122 pána BohuMíra Krátkeho a Jána Mišiaka.

Fotogaléria

Slovenský rekord v chôdzi s bielou palicou sa podaril Slovenský rekord v chôdzi s bielou palicou sa podaril Slovenský rekord v chôdzi s bielou palicou sa podaril Slovenský rekord v chôdzi s bielou palicou sa podaril Slovenský rekord v chôdzi s bielou palicou sa podaril Slovenský rekord v chôdzi s bielou palicou sa podaril



Zdroj: Nitralive.sk, pa