Už po desiatykrát organizuje Mesto Nitra v dňoch 19. - 21. augusta súbežne s medzinárodnou poľnohospodárskou a potravinárskou výstavou Agrokomplex 2016 kultúrno-zábavné podujatie Chrenovské stánky. V priestore parkoviska, neďaleko hlavnej vstupnej brány na výstavisko, sa môžete prísť zabaviť, či nakúpiť si originálne výrobky na jarmoku remesiel. Postavený bude pivný stan „Sedem chutí piva“, kde sa budú čapovať moderné ľahké ovocné pivá, nájdete tu pivnú klasiku i tmavé pivá.

Trojdňové podujatie sa začína už v piatok o 15:00 hod. Návštevníkov naladia na príjemnú strunu spevácke skupiny Lipa, Senior a Podzoborskí heligonkári. O 17:00 hod. si pripomenieme niekdajšiu tradíciu „Dožiniek“ na Chrenovej a tradičné ľudové zvyky s folklórnou skupinou Chyzerovčanka. Po nich vystúpi kapela Colorado a po nej Kašuba band s hitmi, ktoré sú obľúbené nielen v česko-slovenskej televízii Šláger TV, ale i v Nemecku a Švajčiarsku.

V sobotu 20. augusta sa opäť potešia milovníci heligónky, dobrého jedla a predovšetkým piva. Na podujatí „Sedem chutí piva“ môžete zažiť párovanie piva a jedla, ochutnávku a „živé varenie“ s obchodným sládkom Karolom Francem a šéfkuchárom Lacim Hornáčkom. Po tejto šou bude nasledovať vystúpenie kapely Playground. Večerný program skupiny Družina je lahôdkou zostavenou zo slovenských piesní, ktoré všetci poznáme, prezlečených v modernom šate, tzv. ethnobeat. Skupina získala za svoje posledné vydané CD platinovú platňu.

Ťahákom nedeľného programu bude o 15:00 hod. koncert populárnej kapely DESMOD. Ešte pred nimi, o 10. hodine, spríjemní nedeľňajšie dopoludnie pri stánkoch vystúpenie nitrianskej džezovej skupiny E. G. O. Group. Počas neskorého popoludnia návštevníkom zaspieva vokálna skupina For You acapella vocal group.

Organizátori nezabudli ani na deti. V nedeľu popoludní sa deti zabavia s divadielkom Rád červených nosov, pripravená je pre ne Veľká detektívna cesta okolo sveta. Súčasťou podujatia bude tradičný Jarmok ľudových remesiel, kde môžu návštevníci obdivovať zručnosť remeselníkov a kúpiť si ich jedinečné výrobky.

Program - kliknite na plagát pre zväčšenie

Chrenovské stánky 2016



Zdroj: Nitralive.sk, Mesto Nitra