Kedy? 24. až 26. jún 2016
Kde? Výstavisko Agrokomplex Nitra


V pavilóne A

Najväčšia Mattel family zóna na Slovensku i v Čechách. Na ploche viac ako 2000 m2 bude hracia zóna MEGA BLOKS, BARBIE, HOT WHEELS, MONSTER HIGH, BOOMco, FISHER-PRICE, MAŠINKA TOMÁŠ, streetball s Monster High, vlasové a návrhárske štúdio Barbie, Hot Wheels Star Wars i relaxačná zóna pre nejmenších.

Pavilón B

bude patriť ako v predchádzajúcom ročníku Ihrysku. Spoznáte a zahráte sa s množstvom společenských hier z celého sveta. Zasúťažíte si s Talentídou. Súčasťou pavilónu bude aj NERF zóna s prestreľbou i so strielaním na terč. Menšie deti sa tu zahrajú s plastelínou Playdooh.

V pavilóne C bude hracia herňa s Xboxom a aj s Playstation.

Celá vonkajšia plocha bude zaplnená nafukovacími atrakciami, preliezkami, pieskoviskom, floorbalovým aj futbalovým Vittek campom a dopravným ihriskom. Predstavíme Vám najväčšiu – až 90 m dlhú nafukovaciu prekážkovú dráhu! Festivalu bude patriť celý areál vrátane vodnej plochy. Môžete si vyskúšať rybolov – chytiť si pstruha. K dispozícii bude aj Nitrianska poľná železnica, takzvaný Rozprávkový vlak, ktorý bude pre deti zdarma. V ponuke bude aj prehliadka tradičnej školy, mliečnice, lisovne oleja, mlynov, pekárne i zimnej maštale a ďalších objektov našich predkov v skanzene. Budúcich hasičov a policajtov určite upútajú prehliadky a ukážky práce profesionálov, chýbať nebudú ani kolotoče či zvieracia farma a výhliadkové lety helikoptérou. Kino s rozprávkami zabezpečí trošku oddychu.

Tento rok sa môžete tešiť na vystúpenia Mira Jaroša, Veselých zúbkov, Smejka a Tanculienky. Samozrejme prídu aj Kamaráti z Trinity, ktorý budú krstiť CD. Zatancujete si aj s Lolo a Piškót a Crazy Chichi and Friends. Novinkou bude aj detská prehliadka Shoozers s tanečnou skupinou La Portella.

Stretnete aj Šmolkov, dokonca aj Mášu s Medveďom a rôzne iné obľúbené postavičky. Budete súčasťou obrovskej Kubík arény, kde si môžete zatancovať na kubík song, kresliť i súťažiť. Pre mamičky s menšími deťmi budú zabezpečené prebaľovacie pulty. Zlatíčko BAR pre deti ponúkne detskú stravu, kašičky a nápoje.

Novinkou veľtržnej zóny bude Sashe trh pre deti. Predstavia sa Vám rôzny handmade výrobcovia detských hračiek, oblečenia, atď. Súčasťou budú samozrejme rôzny výrobcovia hračiek, obuvi, knižiek a iných doplnkov pre deti. Opäť sa uskutočnia preteky lezúňov, workshopy kreslenie – práca s papierom, maľovanie na tvár, detský kadernícky salón, kútik zdravotnej pomoci, zdobenie perníčkov a Vnímavé deti prinesú logické hry pre škôlkárov.

Novinkou bude aj mobilné planetárium.

Sprievodnou akciou festivalu je Knižkovanie s myšlienkou „aby sme deťom čítali“. Ide o bazár knižiek, ktoré si deti so sebou prinesú a medzi sebou vymenia. Takže si nezabudnite knihu  Veľkým lákadlom bude Rozprávková cesta, ktorá povedie celým areálom výstaviska. Na stanovištiach budú deti zbierať razítka a súťažiť o darčekové predmety a sladkú odmenu. Medzi hlavné ceny patria rodinné dovolenkové pobyty od partnerov podujatia. Na trase dlhej jeden kilometer, ktorá sa začne a skončí pri hlavnom pódiu, sa deti stretnú s rozprávkovými postavičkami. Cestou objavia rozprávkovú krajinu s kráľovstvom, strašidelným územím, vodníkmi, vílami a čertmi. Výstavisko Agrokomplex bude patriť najmä deťom 24. až 26. júna od deviatej ráno do deviatej večer.

Všetky informácie nájdete na stránke www.detskyfestival.sk. Lístky si môžete kúpiť už teraz v sieti Ticketportal.


Mapa rozprávková cesta Mapa rozprávková cesta