V sobotu 21. mája nitrianske múzeá a galérie opäť otvoria svoje brány pre návštevníkov až do neskorých nočných hodín. Kultúrny program ponúknu tri nitrianske múzeá, Synagóga a Nitrianska galéria.

V Ponitrianskom múzeu bude program prebiehať už od 10:00 hod. dopoludnia. Okrem prehliadky stálej expozície a výstav je pripravený interaktívny program pre mládež. Svoje umenie bude počas popoludnia predvádzať šermiarska skupina TORMENTA. Vo večerných hodinách vystúpi hudobné združenie MUSICANTICA SLOVACA.

Nitrianska galéria si pre svojich návštevníkov od 13:00 hod. pripravila súťaže pod názvom Zaostri svoj zrak na umenie VI. Až do polnoci budú prístupné všetky aktuálne výstavy. Od 14:00 hod. do 15:00 hod. bude pripravená interaktívna hra pre najmenších s názvom Pastelkovo.

Slovenské poľnohospodárske múzeum sprístupní okrem iného napríklad expozíciu školy, mlynov či olejárne. Každý záujemca bude mať možnosť opiecť si dobroty a posedieť pri táboráku. Pripravené je aj varenie jahňacieho gulášu. Novovzniknutý pivovar ponúkne párovanie piva a grilovaných gastrošpecialít. Počas dňa bude v múzeu premávať obľúbený parný vláčik. Okrem aktuálnych výstav si bude môcť každý záujemca prezrieť priestory Synagógy s odborným výkladom v čase od 13.00 do 21.00 hodiny.

Individuálne prehliadky budú možné v Misijnom múzeu na Kalvárii od 15:00 do 21:00 hod.

Všetci účastníci podujatia sa budú môcť zapojiť do súťaže o atraktívne ceny. Stačí navštíviť spomínané zariadenia a zozbierať najmenej 3 pečiatky. Zlosovacie kartičky budú k dispozícii vo všetkých zúčastnených múzeách a galériách.

PROGRAM

Noc múzeí a galérii Nitra 2016


Zdroj: Nitralive.sk, Mesto Nitra