Atraktívna výstava vláčikov v Galérii MLYNY bude zaberať úctyhodnú plochu 800 m2. Zanietení modelári predstavia svoje železničné skvosty, ktorým sa intenzívne po celý rok venujú. Odmenou sú im vždy rozsvietené detské očká a radosť dospelých, pre ktorých je železnica spomienkou na detstvo. Súčasťou výstavy budú obrovské železničné modulové systémy s dĺžkou cca 45 m v mierke H0 (1:87) od klubu KŽM Bojnice a železničný modulový systém s dĺžkou 45 m v mierke TT (1:120) od klubu KMŽ Hôrky. Viaceré železničné modulové systémy od niekoľkých klubov z Maďarska a železničné modelové stoly v rôznych mierkach doplní modelový stôl záhradnej železnice – LGB (1:22) so skutočnými svetelnými a hlasovými efektmi v rozmere 3x10 m.

Návštevníkom výstava ponúkne klasické železničné trate so stanicami, tunelmi, jazerami, mostmi a celkovou scenériou z tej - ktorej oblasti, z ktorej konkrétna železnica pochádza. Časť modelových stolov predstaví stanice, ktoré sú vernou kópiou skutočných železničných staníc alebo modely krajín inšpirované reálnymi zákutiami.

Jazdy v železničných moduloch sú pre všetkých návštevníkov výstavy zadarmo a tak vás pozývame na jedinečnú jazdu, ktorou nás ako výpravcovia a rušňovodiči prevedú zanietení modelári.

Unikátna výstava jediná svojho rozsahu a druhu na Slovensku otvorí svoje železničné stanice v Galérii MLYNY v Nitre v termíne 22. – 30.augusta 2015.


Fotogaléria 2015



Zdroj: Galéria Mlyny, foto Bystrík Štefák