Fašiangový sprievod, jarmok, bubnová show a sprevádzanie po Nitre - také budú Nitrianske fašiangy 2014

Nitrianske fašiangy 2014 sa uskutočnia dňa 4.marca (utorok) na Svätoplukovom námestí a pešej zóne. Od 10:00 hod sa koná Fašiangový jarmok, o 16:00 hod. bude veselý sprievod, ktorý pôjde zo začiatku pešej zóny smerom na námestie. V sprievode nájdeme aj bubeníkov zo skupiny Campana Batucada.

Fašiangy 2013 - takto to vyzeralo v Nitre minulý rok

10.00 hod.: Fašiangový jarmok - Zabíjačkové špeciality, tradičné fašiangové dobroty a remeselné výrobky, živé domáce zvieratká, prasiatka a ovečky, výstava tradičného vidieckeho zabíjačkového náčinia, jazda na konskom povoze, možnosť získať dve živé prasiatka, veselý jarmočný program - Juraj Rojko s flašinetom a Tríbečská heligónka, Na plote - Výstava tvorivosti žiakov nitrianskych základných a materských škôl

14.30 hod.: Fašiangová tancovačka s populárnou hudobnou skupinou PROFIL

16.00 hod.: Veselý fašiangový sprievod

Zamaskujte sa aj vy a pridajte sa k mažoretkám I.NIMA, chodúliarom z Harry Teater , bubeníkom Campana Batucada, k folklórnym skupinám a súborom Nevädza, Tradícia, Senior, Baranek, Jaročan, Silešánek študentom Súkromného konzervatória a základných umeleckých škôl vo veľkom nitrianskom fašiangovom sprievode.

Ak máte zmysel pre humor a oblečiete si fašiangový kostým, od 14.00 hodiny vás autobusy ARRIVA Nitra a.s. privezú do mesta zdarma.

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu fašiangovú škrabošku a najzaujímavejšiu fašiangovú masku.

17.00 hod.: Pochovávanie basy, Slovenské fašiangové zvyky s FSK Tradícia Dražovce


Fotogaléria zo sprievodu a jarmoku


Video fašiangy Nitra 2014




Pohľad na minuloročný fašiangový sprievod - zima a sneh

Nitrianske fašiangy 2013
Zdroj: www.nitra.sk, foto Nitralive.sk