26. až 28. apríl 2013 v Nitre vo Fotogalérii Trafačka

Nezisková organizácia Zelená Zebra pozýva na štvrtý ročník nesúťažnej prehliadky krátkych filmov FILMONÁDA! Po úspešných troch ročníkoch sa bude premietať prvýkrát až tri dni, a to v posledný aprílový víkend 26. až 28.4.2013 v Nitre vo Fotogalérii Trafačka.

>>> Fotogaléria Trafačka, adresa: Janka Kráľa 65, 949 01 Nitra<<<

Filmonáda prezentuje mladých neprofesionálnych tvorcov od 15 do 26 rokov a ich filmovú tvorbu v 4 kategóriách: ANIMÁCIA, HRANÝ FILM, DOKUMENT a VIDEOART. Tento rok uvedieme filmy viac než 30tich autorov zo škôl z celého Slovenska: UKF v Nitre, UCM v Trnave, TUKE v Košiciach, UK v Prahe, Strednej umeleckej školy v Trenčíne a bratislavských: VŠMU, VŠVU, Súkromnej strednej umeleckej školy dizajnu, Súkromnej strednej umeleckej školy animovanej tvorby, Strednej umeleckej školy Scénického výtvarníctva, ZUŠ Jána Albrechta.

Program je rozdelený podľa hlavných kategórii jednotlivých filmových blokov, doplnený sprievodnými programom špecifickým pre každý deň. Hlavnými hrdinami piatkového večera sa okrem filmových tvorcov, ktorých diela premietneme v kategórii ANIMÁCIA, stane aj náš špeciálny hosť, medzinárodne uznávané slovenské animátorské duo Ové Pictures, ktoré nám predstaví svoju tvorbu a odpovie na otázky v diskusii.

V sobotný večer sa budú premietať filmy v kategórii HRANÝ FILM. Po projekcii sa bude súťažiť s filmovým kvízom o zaujímavé ceny. V neskorších hodinách atmosféru rozprúdi hudba z kultových filmov a v réžii nápojov zo špeciálneho nápojového menu sa bude tancovať na Afterparty ako v pravej Horúčke sobotňajšej noci. Celý večer bude návštevníkom k dispozícii i filmová fotostena.

Prehliadku ukončíme v nedeľu premietnutím filmových blokov DOKUMENT a VIDEOART, následne vyhlásime výsledky diváckeho hlasovania o najlepší videopočin v jednotlivých kategóriách, ktoré bude prebiehať počas celej Filmonády, vylosujeme jedného z divákov, ktorý získa peknú cenu a pustíme sa do krájania donut torty.

Srdečne pozývame všetkých fanúšikov filmovej tvorby a širokú verejnosť, začíname každý deň o 18.00 hodine s plnými vedrami popcornu, vstup je voľný.

Tento projekt sa uskutoční vďaka finančnej podpore Rotaract Nitra v rámci programu Mladí nitrianski filantropi pri Nitrianskej komunitnej nadácii.

Spot FILMONÁDA 2013



Plagát FILMONÁDA 2013

Filmonáda 2013 plagát


Zdroj: Zelená Zebra