Už po 23. krát organizuje spoločnosť Úsmev ako dar prehliadku umeleckých talentov detí z detských domovov a náhradných rodín Najmilší koncert roka (NKR). Celoslovenskému reprezentatívnemu kolu predchádza 5 regionálnych kôl, v rámci ktorých sa predstavia nadané deti z jednotlivých krajov. Regionálna prehliadka pre západné Slovensko (Bratislavský, Trnavský a Nitriansky kraj) sa uskutoční dňa 20. apríla 2013 o 15.00 hod. v Starom divadle Karola Spišáka v Nitre.

Počas sobotňajšieho popoludnia tu deti z detských domovov a náhradných rodín predvedú svoj talent v oblasti spevu, tanca, hry na hudobnom nástroji či dramatickej tvorby. Chvíle strávené na pódiu sú pre ne nezabudnuteľným zážitkom i odmenou za vynaložené úsilie, ktoré svojim umeleckým číslam venovali. Najlepšie individuálne a skupinové čísla zaradí odborná porota do záverečnej celoslovenskej prehliadky, ktorá sa uskutoční 6. júna 2013 v Divadle Aréna v Bratislave. Spevácky nadané deti získajú možnosť zúčastniť sa letného speváckeho tábora, kde svoj talent budú ďalej rozvíjať pod odborným vedením.

Na Najmilšom koncerte roka v Nitre vystúpi približne 100 detí z 10 detských domovov a náhradných rodín.

Úsmev ako dar logo


Podujatia sa zúčastnia tieto zariadenia:
Detský domov Topoľčany,
Detský domov Žitavce,
Detský domov Kolíňany,
Detský domov Studienka,
Detský domov Holíč,
Detský domov Trnava,
Dobrý Pastier n.o. Detský domov v Jelke,
Detský domov Piešťany,
Rodinný detský domov n.o. Piešťany – Kocurice,
Reedukačné centrum Vráble

Moderátorom prehliadky bude známy slovenský herec a moderátor Roman Pomajbo. Nádejných mladých umelcov príde podporiť aj herečka a speváčka Mirka Partlová, aby svojim vystúpením obohatila program koncertu a zároveň deti utvrdila v tom, že robiť umenie má zmysel.


Úsmev ako dar Najmilší koncert roka plagát


Zdroj: Úsmev ako dar Nitra