Reštaurácia Svetluška, od 8. apríla do 8. mája 2013

Výstava fotografií vegetariánskych a vegánskych jedál Kristiany Vavrekovej bola prvýkrát uverejnená na komunitnom podujatí Trafovegabarter 16. marca 2013 v Trafačke. Vo Svetluške, reštaurácii pre telo i dušu, ich môžete vidieť od 8. apríla do 8. mája 2013.

KRISTIANA VAVREKOVA sa narodila v roku 1990 v Košiciach. V rodnom meste absolvovala Strednú umeleckú školu filmovú, v súčasnosti je študentkou prvého ročníka magisterského stupňa na VŠMU – odbor fotografia a kamera. Jej vášňou je hudba, jedlo, fotografovanie, cestovanie, antigravity joga, knihy a čas strávený v prírode. Lásku k fotografii zdedila. V rodine bol prvým vášnivým fotografom Kristianin dedko, ktorý za svoju prácu získal mnoho ocenení doma i v zahraničí. Kristianina mama sa fotografii venuje profesionálne a v rodných Košiciach má vlastný ateliér. Často fotografovala svoju malú dcéru, skúšala prácu so svetlom, novými pozadiami a Kristiana jej rada pózovala.

„Je to zvláštne, ale vtedy mi vôbec nenapadlo, že by som si fotografovanie mohla skúsiť tiež, vlastne mi to ani nikto nenavrhol. Až keď som mala asi 15 rokov, cestovali sme s mojím ockom v aute. Opýtal sa ma, či si niekedy nechcem skúsiť odfotiť nejakú kamarátku v ateliéri, tak ako fotí mamka mňa. Úplne prekvapene som sa len opýtala: „A to by som fakt mohla???" Odvtedy fotografuje stále a získava i tie najrôznejšie fotografické ceny.

„Bývam na intráku v Mlynskej doline a keďže si dosť zakladám na kvalitnom jedle, začala som si svoje jedlo pripravovať sama. Po čase ma to tak očarilo, že som svoju vášeň k fotografovaniu úplne vymenila za vášeň k príprave zdravých vegetariánskych a vegánskych jedál. Dokážem sa o jedle baviť celé hodiny. Tento úžasný životný štýl ma tak veľmi posilnil a motivoval, ukázal mi cestu, ako robiť veci, ktoré milujem. A tak som začiatkom tohto roku začala fotografovať svoje jedlá.“

Kristianinu tvorbu nájdete tu: Kristiana Vavrekova photography


Výstava fotografií Kristiany Vavrekovej


Zdroj: Zelená Zebra