Cesta sakrálnym dedičstvom - 6. - 7. apríla 2013

Úvodnou exkurziou v tomto roku bude Cesta sakrálnym dedičstvom. Uskutoční sa v dňoch 6. - 7. apríla. Dvojdňové, religiózne ladené putovanie otvoríme prehliadkou Nitrianskeho hradu. Po chutnom obede bude našim cieľom Benediktínsky kláštor v Hronskom Beňadiku. Okrem relikvie Kristovej krvi sa tu nachádza aj kópia Božieho hrobu. Je to jediná pamiatka svojho druhu v strednej Európe.

Na úvod druhého dňa navštívime románsky skvost v Dražovciach, Kostol sv. Michala Archanjela. Prehliadka bude pokračovať rozprávaním legiend spojených so zoborským kláštorom. V popoludňajších hodinách zavítame do Kostolov v Horných a Dolných Krškanoch, kde budete mať príležitosť obdivovať vzácnu ranogotickú fresku s výjavom poslednej večere Ježiša Krista a bývalého zoborského Kláštora svätého Hyppolita. Ideálnou bodkou za dvojdňovým putovaním plným dojmov a nových poznatkov bude relax v liečivej vode v Thermal Kesov.

Výlet je možné absolvovať aj po jednotlivých dňoch. Minimálny počet účastníkov je 15.

Cena balíčka zahŕňa:
- sprevádzanie
- vstupy do pamiatok
- 2 x obedové menu
- dopravu
- vstup do Thermal Kesov

Cena za 1. deň: 10 €
Cena za 2. deň: 13 €
Celková cena dvojdňového balíčka: 23 €
Seniori si môžu uplatniť zľavu 10 %

Lístky je možné zakúpiť v Nitrianskej organizácii cestovného ruchu (Štefánikova 1), v CK Nitravel (Staničná 7) alebo priamo u šoféra autobusu. Stretnutie účastníkov výletu je pred Nisysom o 9:00 hodine.

Viac informácií prostredníctvom e-mailu: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript., na tel. č.: 0911 392 860, alebo priamo v Nitrianskom informačnom systéme (Štefánikova 1).


Autobusom za zážitkami


Zdroj: NOCR