Študenti posielajte svoje filmy do 31. marca 2013

Nezisková organizácia Zelená Zebra, ktorá prezentuje neprofesionálne umenie mladých ľudí vo veku 15 až 26 rokov, prichádza s ponukou ukázať svoju tvorbu na 4. ročníku nesúťažnej prehliadky krátkych študentských filmov Filmonáda 2013.

Našim cieľom je prezentovať nádejných slovenských filmových tvorcov, v tomto prípade prevažne študentov umeleckých škôl, a umožniť im predstaviť svoju tvorbu verejnosti, dostať ich do kontaktu s publikom a začať živú komunikáciu o súčasnom mladom slovenskom filme.

Prihlásiť sa môže študent do 26 rokov v rámci štyroch kategórií: Videoart, Animácia, Hraný film a Dokumentárny film. Preferujeme kratšie snímky s minutážou do 20 minút.

Premietanie najlepších filmov sa bude konať počas troch dní (26., 27., 28. apríl) vo Fotogalérii Trafačka v Nitre. Súčasťou prehliadky bude divácke hlasovanie o najzaujímavejší video počin. Ukážky prác očakávame na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. spolu s kontaktnými údajmi, na rovnakú adresu môžu záujemcovia prípadne klásť otázky a získať ďalšie informácie. Deadline je 31. marec 2013.


Filmonáda 2013


Zelená Zebra je občianske združenie pôsobiace v Nitre, ktorého hlavným cieľom je prezentovať neprofesionálne umenie mladých ľudí od 15 do 26 rokov. Okrem pravidelných projektov ROCKSHAPES a FILMONÁDA organizuje čítačky, výstavy, besedy, literárne súťaže a pod. Tento rok spúšťa ZZ dlhodobejší projekt „Ako som začal(a)“, ktorý bude pravidelne prinášať inšpiratívnu besedu so zaujímavým mladým neprofesionálnym umelcom. Prvý event z projektu sa uskutoční už 26. februára 2013 v Gio Caffe v Nitre, kde sa so svojou tvorbou predstaví talentovaná fotografka a blogerka Janka Martišková.


Zdroj: Zelená Zebra