Miesto konania: Nitra, Vianočné mestečko, Svätoplukovo námestie, stánok označený Maltézskou zástavou
Dátum: Piatok, Sobota, Nedeľa, 12. - 14. decembra 2014
Čas: od 9:00 do 20:00 hod.

Členovia centra Maltézskej pomoci Slovensko pôsobiaci v Nitre, pozývajú verejnosť na charitatívny vianočný Maltézsky punč, ktorí budú podávať vo svojom stánku vo Vianočnom mestečku na Svätoplukovom námestí v Nitre v dňoch 12.,13. a 14.decembra 2014, v čase od 09.00 do 21.00 hod.

Výťažok z charitatívnej zbierky bude v plnej výške poukázaný Hospicu – domu pokoja a zmieru u Bernadetky v Nitre, neštátnemu zdravotníckemu zariadeniu so zameraním na poskytovanie paliatívnej starostlivosti zomierajúcim pacientom na zabezpečenie prevádzky mobilnej hospicovej starostlivosti. Nad týmto zariadením drží Maltézska pomoc v Nitre patronát v duchu svojho poslania - pomáhať postihnutým, chorým a trpiacim. Počas uplynulých troch rokov Maltézski rytieri vyzbierali pre hospic už viac ako 9 tisíc Eur vďaka kvalitnému punču a štedrosti obyvateľov mesta Nitra.

Popri podávaní vianočného punču sa verejnosť bude môcť prostredníctvom propagačných materiálov zoznámiť s históriou, poslaním a aktivitami členov rádu v minulosti i súčasnosti v zahraničí a zvlášť na Slovensku, kde postupne rozbieha svoju činnosť Maltézska pomoc.

Dobrovoľníci Maltézskej pomoci svojou aktivitou chcú vstúpiť do povedomia verejnosti a vzbudiť záujem spoločnosti o dobrovoľníctvo, solidaritu a súcit s chudobnými, chorými a trpiacimi, ktorým nezištne venujú svoj čas, prostriedky a schopnosti po celom svete. Popri množstve charitatívnych aktivít, ktoré sa uskutočňujú v predvianočnom čase, bude aktivita dobrovoľníkov Maltézskeho rádu výnimočná tým, že bude upriamovať pozornosť návštevníkov a darcov pri stánku na ľudí, ktorí končia svoju pozemskú púť, často v bolestiach, či strachu zo smrti v nitrianskom hospici. Starostlivosť o zomierajúcich pacientov si vyžaduje značné finančné prostriedky, ale aj o vnútornú silu pre osobnú aktivitu opatrovateľov. A obe tieto položky nitrianski maltézski dobrovoľníci do hospicu vkladajú. Verejnosť tak má možnosť prísť, dozvedieť sa informácie o Maltézskom ráde, a pri pohári chutného vianočného punču prejaviť svoju vianočnú štedrosť a solidaritu s tými a pre tých, z ktorých sa poniektorí už tohtoročných Vianoc ani nedožijú.


Zdroj: Maltézsky rád, titulná foto www.kdhzm.sk