Jedna z najväčších legiend českej rockovej histórie sa predstaví 18. októbra v Nitre. Predkapelou bude domáci Ardagast

!!! KONCERT BOL ZRUŠENÝ !!!

Fanúšikovia bigbítu z Nitry a okolia sa môžu tešiť na jednu z najväčších legiend českej scény, niekoľko násobného zlatého slávika – skupinu Olympic. Česká hudobná legenda vystúpi v nitrianskej športovej hale 18-teho októbra o 19-tej hodine.

S členmi kapely sa fanúšikovia môžu osobne stretnúť na autogramiáde v ZOC max v rovnaký deň o 16:00 hod.. Vstupenky si môžete zakúpiť v predpredaji na NISYSE (Štefánikova 1), v Chilli style (Štefánikova 5), v Cd Andante (Štefánikova 25) a v promo stánku v ZOC max, kde sa vstupenky dajú zakúpiť v čase od 10:00 do 18:00 každý pracovný deň.

Skupina Olympic na čele s nestarnúcim lídrom Petrom Jandom pripomenie obdobie od 60. rokov, kedy skupina Olympic formovala dianie na československej hudobnej scéne. Kapela v zložení Petr Janda (spev, gitara), Milan Broum (basgitara), Milan Peroutka (bicie) a Jiří Valenta (klávesy) zahrá najznámejšie skladby, medzi nimi budú aj Jasná správa, Slzy tvý mámy, Osmý den, Snad jsem to zavinil já, či Okno mé lásky.

Na jar roku 1963 bol Janda spoluzakladateľom skupiny Karkulka, ktorú ešte v jeseni 1963 manažér Josef Smeták premenoval na Olympic podľa názvu klubu v Spálenej ulici. Svoj prvý veľký hit, skladbu Dej mi víc své lásky nahrali 1. novembra 1965. V roku 1968 vydali prvú LP platňu Želva.

Ich zatiaľ posledný album s názvom Sopka vyšiel v roku 2007. V novembri 2010 vyšiel CD Box Olympic: Zlatá edícia komplet, ktorá obsahuje 14 CD s diskografiou tejto skupiny. Kapela nie je len doménou starších ľudí, ale pravidelne oslovuje aj mladšie ročníky. Niektoré ich hity dobre poznajú aj mladí ľudia.

Predskokanom legendy bude mladá nitrianska kapela Ardagast, ktorá spája rockovú hudbu so staroslovanskými folkovými motívmi, ale zároveň to robí po svojom bez akýchkoľvek šablón. Ich debutový album Nádej vyšiel v roku 2011.

Výhercovia súťaže:

Tomáš Homola
Ferdinand Šesták
Mária Novotná
Miroslava Torišková

Gratulujeme výhercom!

Olympic Nitra 2012 titulka

Zdroj: PR článok