Nitriansky vínny festival - 9. a 10. november 2012



Nitriansky vínny festival - 9. a 10. november 2012

146 pivníc, 24 obcí, 1022 vín
6 hradných pivníc

Viac informácii na www.nvf.sk

Milovníci kvalitného vína v meste pod Zoborom si prídu na svoje. Začiatkom novembra vznikne nová unikátna tradícia na Slovensku. Prvý ročník Nitrianskeho vínneho festivalu vám ponúkne množstvo pôžitkov i prekvapení. V prvom rade degustácie vynikajúcich vín z ponitrianskeho regiónu a pre porovnanie aj z iných oblastí Slovenska i Moravy. V neposlednom rade zasvätenie do tajov ich výroby a možnosť vstúpiť do pivníc a pivničiek, ktorých prah verejnosť nikdy neprekročila.

Počas dvoch dní - v piatok 9. novembra od 13. do 22. hodiny a v sobotu 10. novembra od 10. do 22. hodiny - vám priblížia vínny svet špičkoví vinári z domova i zahraničia. Priatelia lahodného vínneho moku môžu navštíviť 146 pivníc v 24 obciach, kde budú môcť oblažiť svoje zmysly vyše tisíckou domácich vín. Dokonale si vychutnať ich vzhľad, čírosť, farbu, vôňu, chuť...

Za symbolických 20 eur získate preukaz s mapkou, degustačný pohár, štartovné 50 žetónov na ochutnávku vami zvolených vín a vstup do všetkých pivníc. Degustačné poldecové vzorky sa budú vymieňať za žetóny. V každom mieste si ich podľa potreby bude možné dokúpiť po 20 centov. Vstupenky budú v predaji na Nitrianskom hrade a v jednotlivých lokalitách vyznačených na mapke.

Zobor Nitra vinice

Doprava

Bude zabezpečená kyvadlová doprava celkovej dĺžky cca 220 km, kde návštevník si môže vybrať trasu smerujúcu z mesta Nitry do jednotlivých obcí regiónu Nitra, v časovom rozmedzí 1,15 - 1,30 hod. Nástupište bude z Nitry na župnom námestí, odkiaľ budú tri trasy.

1. trasa: smerom do Serede, ktorá pôjde cez dedinky Jelšovce, Alekšince, Šoporňa, Sereď-Hubert, následne do Močenku, Veľké Zálužie, Jarok do Nitry.

2. trasa: pôjde takzvaná južná t.z. z Nitry zo Župného námestia cez Ivanku, Branč, Veľký Kýr, Komjatice do Vinodolu a následne Čechynce, Cetín, Vráble, Golianovo do Nitry.

3. trasa: východná, Nitra-Župné Námestie, Kolíňany, Dolné Obdokovce, Topoľčianky naspäť cez Hrnčiarovce do Nitry.

Pivnice budú sprístupnené v časovom horizonte: 9.11.2012 od 13.00 do 22.00 hod. 10.11.2012 od 10:00 do 22:00 hod.

Video upútavka




Nitriansky vínny festival