23. 10. 2014 v OC Centro Nitra odovzdala Nitrianska komunitná nadácia (NKN) posledných 7 umeleckých figúrok firemným partnerom programu Aby ľudia ľuďom pomáhali. V 8. ročníku si grantové šeky prevzalo 7 projektov zameraných na bezpečnosť, environmentálne aktivity a prácu s deťmi a mládežou v hodnote 5 700 €. Podujatie slávnostne otvorila OZ Bubnová show a Prvá škola samby na Slovensku CAMPANA BATUCADA.

NKN napomáha k filantropii a spoločenskej zodpovednosti firiem pôsobiacich na území nitrianskeho kraja. Spolu s partnermi podporila 52 nápadov. Hlavnou myšlienkou programu bolo prepojiť filantropiu s umením a podporiť zmysluplné nápady v nitrianskom kraji. 27 firemných partnerov Nitrianskej komunitnej nadácie podporilo za 8 rokov existencie programu 52 verejnoprospešných aktivít v Nitrianskom kraji za takmer 50 000 €.

Od roku 2015 kladie dôraz na spájanie filantropie a environmentálnych aktivít. Symbolom programu sa namiesto umeleckej figúrky stane živý strom a výsledkom spolupráce bude vznik „novej filantropickej záhrady“, ktorá bude súčasťou verejného Parku pod Borinou v Nitre.

Fotogaléria


Zdroj: nkn, foto Nitralive.sk