Organizátori chcú Vínnou uličkou vytvoriť nové živé miesto v Nitre

Mlynská ulica v Nitre sa v piatok dňa 29. júla 2011 zmenila na Vínnu uličku, ktorá po prvý krát privítala návštevníkov. Tí si mohli vychutnať vína z Hurbanovského vinohradníckeho rajóna a oddýchnuť pri ľudovej hudbe, o ktorú sa postarala skupina Halúzkovci. Pekné počasie prilákalo množstvo zvedavcov, okoloidúcich, ale aj milovníkov dobrého vína.

Akcia sa začala pred Stredovekou tavernou o osemnástej hodine a trvala až do desiatej hodiny večer. Medzitým mohli návštevníci ochutnať z 12 druhov vín, zakúpiť si občerstvenie, alebo suveníry typické pre nitriansky región. Akcia bola prvou z plánovaných desiatich, ktoré sa majú konať až do decembra. Organizátor projektu, ktorým je Regionálne združenie Váh-Dunaj-Ipeľ, chce týmto spôsobom obnoviť vnímanie Nitry ako mesta vína a zároveň podporiť predaj kvalitných vín z Nitrianskeho vinohradníckeho regiónu.

Najbližšie bude Vínna ulička otvorená už v piatok 5.augusta, kedy budete môcť degustovať vína z Tekovského vinohradníckeho rajóna a o dobrú náladu sa postarajú jazzové evergreeny.

Fotogaléria

Vínna ulička - Mlynská ulica v Nitre



Zdroj: Nitralive.sk