Pri príležitosti otvorenia novej reštaurácie Burger Boutique v Hoteli Alexanders v Nitre sme mali možnosť sa porozprávať s executive chefom Jurajom Struhárom o pripravovaných jedlách a ponuke reštaurácie.

Prečo práve Burger Boutique, neznie mi to ako typický burger zo stanice...

Našou ambíciou bolo od začiatku povýšiť burgre na tzv. High Dinning t.z. od výberu surovín, technológie prípravy jedál až po stolovací servis čo sa samozrejme prenieslo do interiéru reštaurácie tak ako to môžete vidieť a cítiť vo svetových metropolách od Meat Packing District v New Yorku, Soho v Londýne, Boston, Philadelpiu...

Osobne mi príde burger ako jednoduché jedlo

Svojm spôsobom určite áno, ale od momentu keď navštívite Bourger Boutique objavíte obrovskú fantáziu použitých korenín, surovín, ktoré sa Vám zleju v kulinársku symbiózu. V Burger Boutique nájdete burgre inšpirované panazijskou kuchyňou, fusion cuisine až po klasiky ako je BLT ( bacon, letuce, tomato)Zaradili sme aj vegetariánske burgre, kde sme si pomohli s chuťami z Mexika a Latinskej Ameriky. Na mäso používame zásadne slovenské hovädzie mäso a hydinu z kvalitných chovov. Máme vlastné pečené žemle, ktoré pre nás pečie na zákazku podľa vlastnej receptúry menšia pekáreň s dlhoročnou tradíciou. Zákazník si môže vybrať medzi klasickou bielou žemľou alebo celozrnnou. Zákazník si môže vybrať medzi klasickou bielou žemľou, celozrnnou, alebo špaldovou. Podobne to platí aj pre marinády a omáčky, napríklad pri jednom je použitá šafránová omáčka, v inom burgri zázvorová marináda, inde napríklad omáčka cajun, zmes korenín, ktoré sú veľmi špecifické a často sa s nimi nestretávame....Skutočne každý burger je absolútnou individualitou. Povedzme si na rovinu´- kto z nás jedol burger s krevetami ( usmev) Alebo Burger ala picatta, kombinácia kuracích pŕs vo vajíčkovo parmezánovom cestíčku so sušenými paradajkami, grécky burger tzatziky ,kde spájame mäso s cesnakovo-citrónovou šťavou.....Skutočne by sme o tom mohli hovoriť hodiny, pretože to, čo nájdete u nás je explózia chuti na jazyku.

popis


Čo podávate ako prílohu k Burgrom

Podávame chipsy, alebo ako to my voláme Boutique Chipsy. Zákazník si môže vybrať prípravu Regular alebo Crispy (chrumkavé). Nechceme, aby si to naši zákazníci mýlili s klasickými hranolkami, pretože to hranolky nie sú. Vyrábame ich z mladých zemiakov, ktoré sekáme aj so šupkou priamo u nás, jemne smažíme a na záver obaľujeme v našej vlastnej zmesi.

Znie to zaujímavo... takže nie hranolky ale chipsy?

Áno, áno, hranolky, ktoré bežne nájdete sú v podstate len polotovary, ktoré sú niekoľkokrát po sebe hlboko zamrazené a následne rozmrazené. Týmto spôsobom sa zo zemiakov umelo vyťahuje voda a samozrejme aj to čo zemiak robí pravým zemiakom a preto Vám na tanieri zostane len poloprázdny „chrumkavý“ obal vo vnútri so zemiakovou „penou“. Bohužiaľ naozaj ide o degradáciu zemiakov, naše Boutique Chipsy sa snažia dištancovať od týchto produktov a ponúknuť zákazníkom poctivý produkt z pravých zemiakov- naše Boutique Chipsy.

Ďakujeme za rozhovor.

popis popis


Fotogaléria



Lokalizácia na mape



Zdroj: Nitralive.sk, Burger Boutique
Foto: Robert Vrlak