Do súboja o primátorské kreslo Nitry, ktorý sa uskutoční v rámci tohtoročných komunálnych volieb, sa púšťa Štefan Štefek. Ako povedal, chce zúročiť svoje šestnásťročné skúsenosti v politike, počas ktorých pôsobil v poslaneckom kresle aj vo funkcii viceprimátora.

Štefek na tlačovej konferencii predstavil svoju víziu a program, ktorý sa volá Žiť pre Nitru: "Náš program nesie názov Žiť pre Nitru. Bol vytvorený v spolupráci s najpovolanejšími odborníkmi na jednotlivé oblasti. Jeho oporné body majú za cieľ zveľadiť verejný priestor tak, aby opäť slúžil Nitranom a nedával im pocit, že vo svojom vlastnom meste nie sú vítaní. Rovnako máme v úmysle pomôcť životnému prostrediu, ktoré máme iba jedno a ak sa oň nebudeme starať, nebudeme mať čo odovzdať našim deťom. Som pripravený prebrať osobnú zodpovednosť za ďalší rozvoj mesta. Dnes nikto za nič nezodpovedá, napríklad Nitra 4 už roky nemá hlavného architekta. Len takto je potom možné, že sa v našom meste deje to, čoho sme svedkami – nekontrolované bujnenie mesta, neriešené problémy v doprave, či už dynamickej, alebo situácia s parkovaním. Ďalej sme pripravení postarať sa o rozvoj športu, ktorý našich potomkov udrží zdravých a pomôže im osob-nostne rásť, vložiť prostriedky do podpory kultúry a cestovného ruchu, aby si Nitra svoje poklady nenechávala len pre seba, ale ukázala ich ce-lému Slovensku. Chceme zlepšiť bývanie občanov a ich bezpečnosť, lebo iba bez strachu vieme plnohodnotne Žiť pre Nitru."

V mestskom zastupiteľstve vystupuje ako nezávislý a tak sa chce uchádzať aj o dôveru občanov: "Zodpovedný prístup k problémom, s ktorými sa dnes stretávame, je pre mňa veľmi dôležitý. Na terajšom vedení vidíme, aké ľahké je zriecť sa vlastných sľubov. Vždy preto hovorím veci na rovinu, nesnažím sa kamuflovať ani sa vyhýbať odpovediam. S rozvahou sa usilujem vnímať všetky možné riešenia, ich výhody a nevýhody a nesiaham hneď po tých, ktoré mi chce niekto diktovať. Cením si svoju nezávislosť a verím, že je najlepšou cestou pre vedenie mesta."

Na záver Štefan Štefek poprosil o pomoc aj Nitranov, ktorí podľa neho najlepšie vedia pomenovať problémy: "Pri tvorbe volebného programu pri-vítam aj pomoc od občanov, keďže som si istý, že tí, ktorí v našom meste žijú deň čo deň, vedia najlepšie poukázať na to, čo im vadí a čo by chceli zmeniť. Práve preto ich pozývam diskutovať, či už na sociálnej sieti, alebo priamo v uliciach mesta, kde sa budeme stretávať."



Zdroj: TS Komunikačné oddelenie Š.Š.