Výstavba cyklotrasy si vyžiada výmenu koľajníc. To prinesie niekoľkodňové uzavretie železničného priecestia.

Nová cyklotrasa spájajúca mestské časti Mlynárce a Klokočina je takmer dokončená. Poslednou fázou je výmena koľajníc na železničnom priecestí na Štúrovej ulici, kde sa budú meniť senzory.

Z dôvodu prác bude časť Štúrovej ulice v okolí železničného priecestia uzatvorená pre dopravu. Obmedzenie začne platiť vo štvrtok 14. decembra. Prejazd bude uzavretý týždeň, do stredy 20. decembra (vrátane).

Obchádzková trasa povedie cez Pražskú a Kmeťovu. Šoférov vyzývame na sledovanie dočasného dopravného značenia.

🚌 Obmedzenie sa dotkne aj MHD, ktoré budú presmerované na obchádzkové trasy:

🔹 Linky 8, 18 a 21: Medzi zastávkami Rybárska a Pekárne pôjdu v oboch smeroch obchádzkou po Pražskej ulici (poza železničnú trať). Na obchádzkovej trase budú zriadené dve dočasné zastávky ako čiastočná náhrada za zrušené zastávky Železničná zastávka Mlynárce a Bolečkova.
🔹 Linka 22: Premávať bude po rovnakej obchádzke ako ostatné linky, nebude však obsluhovať konečnú zastávku Rybárska.
🔹 Linka 6: Školský spoj z Mlynáriec na Klokočinu bude začínať na dočasnej zastávke na rohu Pražskej a Piešťanskej ulice.

Zrušené zastávky

❌ Železničná zastávka Mlynárce – čiastočne nahradená dočasnou zastávkou na Pražskej ul. blízko prevádzky HAGARD: HAL (pri Piešťanskej ul.) ❌ Bolečkova – čiastočne nahradená dočasnou zastávkou na Pražskej ul. pri prevádzke MERTEX ❌ Chotárna a Dubíkova – dočasne zrušené bez náhrady

Uzávierka Štúrova, Nitra, december 2023



Zdroj: Tomáš Holúbek, hovorca Nitry